Вирішення проблемних питань у галузі екології є пріоритетним завданням Департаменту екології

3 липня директор департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицький провів  зустріч з головами комісій з питань екології районів Львівщини щодо обговорення актуальних та проблемних питань у сфері охорони довкілля, що існують в області. 
Участь в обговоренні  також взяли керівники обласного управління лісового та мисливського господарства, обласного управління водних ресурсів, державної екологічної інспекції у Львівській області, департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

У вступному слові директор департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицький зазначив, що проведення сьогоднішнього «круглого столу» є вкрай важливим, адже, у Львівські області існує ряд екологічних проблем, які потребують першочергового вирішення. Це, насамперед, питання забруднення водних ресурсів, поводження з твердими побутовими відходами, забруднення атмосферного повітря, збереження та розвиток обʼєктів та територій природно – заповідного фонду.

 

Під час зустрічі присутні озвучили низку питань, які виникають під час використання та охорони природних надр, зокрема акцентували увагу на забрудненні та неналежній експлуатації водних об’єктів, поводженні з твердими побутовими відходами, утворенні стихійних сміттєзвалищ. Також представники районів розповіли й про незаконні вирубки лісу та підпільні пилорами, які функціонують на території області.

 

За словами Олексія Балицького, проблеми, з якими виступили голови екологічних комісій районів, потребують ретельного підходу та спільних дій як профільних природоохоронних структур, так і правоохоронних органів. «Наша мета – пошук вірного шляху у вирішенні проблемних питань. І чи не в першу чергу це стосується фінансування», – зазначив він.

 

Керівник департаменту  екології та природних ресурсів наголосив, що з питань, які потребують  особливого вивчення, повинні бути створені відповідні комісії на місцях та висловив готовність особисто взяти участь в їх роботі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь