Укладено Меморандум про співпрацю між Львівською ОДА та «VIER PFOTEN International» (Австрія)

Сьогодні, 13 червня,  в.о. директора  департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олексійом Балицьким проведено робочу зустріч з  представниками австрійської громадської організації «VIER PFOTEN International» про співпрацю у питанні будівництва на території області притулку для утримання бурих ведмедів.
Проведення сьогоднішньої зустрічі є надзвичайно важливою, адже вирішення питання  захисту бурих ведмедів, які незаконно утримуються в неволі, є пріоритетним для області.

В ході зустрічі обговорено подальші кроки щодо втілення проекту  на Львівщині, зокрема мова йшла про вибір земельної ділянки, на якій побудують  притулок.

 

Одночасно повідомляємо, що головою Львівської облдержадміністрації Іриною Сех  13 червня 2014 року підписано Меморандум про співпрацю між Львівською обласною  державною адміністрацією та «VIER PFOTEN International» про співпрацю у питанні будівництва на території області притулку для утримання бурих ведмедів. Метою Меморандуму є співпраця сторін і сприяння у створенні та розвитку на території Бродівського та Буського районів притулку для бурих ведмедів, конфіскованих в установленому порядку, які утримуються в неволі з порушенням вимог природоохоронного законодавства, а також ведмедів, що використовуються незаконно як приманка для навчання собак мисливству, для забезпечення належної атмосфери і середовища перебування.           

 

Пам’ятаємо, бурі ведмеді занесені до Червоної Книги України та Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування у Європі від 19.09.1979р., а також до регіонального списку рідкісних і зникаючих видів тварин, що підлягають особливій охороні на території Львівської області.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь