Операція „Нерест”

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області повідомляє, що з 1-го квітня 2008 року у Львівській області триватиме весняно-літня заборона ловлі риби – операція „НЕРЕСТ – 2008р.”. Зокрема до 20 травня в басейні р.Західний Буг, до 10 червня в басейні р.Дністер та на всіх водосховищах і технічних водоймах, до 30 червня в придаткових системах водойм.

Відповідно до цього працівниками природоохоронних та правоохоронних органів розроблено та погоджено план спільних заходів, зокрема:

1. Організувати проведення спільних нарад для ознайомлення з оперативним станом на водоймах та відпрацювання спільних заходів щодо здійснення охорони риби, інших водних живих ресурсів, середовища їх перебування в період нересту.

2. Створити постійно діючі рейдові групи з числа працівників природоохоронних та правоохоронних органів, Львівського облводгоспу із залученням користувачів рибогосподарських водойм.

3. Розробити графік планових виїздів рейдових груп на період нересту риби, закріпити за нами спецавтотранспорт, передбачивши виділення додаткових транспортних і технічних заходів для посилення рибоохоронної роботи. Відпрацювати механізм здійснення планових та оперативних перевірок.

4. Вийти з пропозицією до районних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо розроблення відповідних спільних заходів з охорони та відтворення та збереження водних живих ресурсів на водоймах Львівської області.

5. У відповідності з розробленими спільними заходами, силами постійно діючих рейдових груп провести на водоймах області комплексну операцію «НЕРЕСТ – 2008» шляхом проведення планових та раптових рейдів та перевірок. До цієї роботи залучити представників ЗМІ та результати роботи широко висвітлювати через ЗМІ.

6. З метою виявлення фактів перевезення незаконно виловленої та придбаної риби практикувати залучення працівників ДАІ.

7. Провести перевірки по дотриманню вимог природоохоронного законодавства та діючих нормативних актів в частині відтворення рибних запасів, виконанні рибоводномеліоративних робіт користувачами рибогосподарських водойм Львівської області.

8. Організувати на місцевому телебаченні та радіо проведення тематичних передач про здійснення операції «НЕРЕСТ – 2008».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь