7 липня – День працівника природно – заповідної справи

Для відзначення нелегкої та сумлінної праці працівників природно-заповідної справи Президентом України підписано Указ № 629/2009 „Про День працівника природно-заповідної справи”.  Відтепер, щорічно 7 липня  в Україні відзначається професійне свято – День працівника природно-заповідної справи.

Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Львівській області проводиться щоденна кропітка робота з питань розвитку природно-заповідного фонду Львівщини.

Сьогодні до заповідних територій Львівщини належить 3 Національні Природні Парки, 1 природний заповідник, 4 регіональні ландшафтні парки, 3 ботанічні сади, 2 дендропарки, 41 заказник, 165 пам’яток природи, 1 зоологічний парк місцевого значення, 59 парків – пам’ятки садово – паркового мистецтва, 48 заповідних урочищ. Всіх об’єктів природно – заповідного фонду налічується 327 з територією понад 145 тис. га.

За ініціативи Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області відповідно до Указу Президента України від 10.02.2010 року №156/2010 на території Бродівського, Буського та Золочівського районів створено Національний Природний Парк „Північне Поділля”.  Площа парку становить 15,6 тис. га.

З метою розширення мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду Держуправлінням ведеться робота зі створення у м. Львові ботанічної пам’ятки природи місцевого значення “Дендропарк Бенедикта Дибовського” орієнтовною площею 0,5 га. Це територія Львівського міського еколого-натуралістичного центру на якій зростає понад 110 видів та форм дерев і кущів. Держуправлінням зібрано всі необхідні матеріали і подано клопотання про прийняття рішення про створення цього об’єкту до Львівської міської ради.

Підготовлено проекти створення 2-ох об’єктів у Карпатському регіоні – лісового заказника місцевого значення “Дорбромильський” площею 93,0 га. та геологічної пам’ятки природи “Червона скеля” площею 1,7 га. Отримано позитивні висновки щодо їх створення від постійних землекористувачів – ДП “Старосамбірське лісомисливське господарство” та ДП “Сколівське лісове господарство”, погодження Сколівської та Старосамбірської райдержадміністрацій.

Держуправлінням оголошено проведення на території області Всеукраїнського конкурсу “Національне дерево України, про що видано наказ та визначено склад територіального журі за участю представників громадських природоохоронних організацій. Інформація про його проведення розміщена на ВЕБ-сторінці Держуправління

Вітаємо колег з професійним святом!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь