6-7 жовтня – осінні дні спостережень за птахами (EuroBirdwatch 2012)

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області повідомляє, що починаючи з 1993 року національні партнери BirdLife щорічно запрошують громадськість у перші вихідні жовтня вивчати птахів у природі. Цього року EuroBirdwatch відбуватиметься 6-7 жовтня.

Головною метою цього заходу в усьому світі є залучення якомога більше людей до пізнання світу пернатих, привернення уваги до проблем мігруючих птахів і згуртування зусиль для порятунку зникаючих видів і збереження їхніх середовищ існування.

Тисячі любителів природи та птахів у ці дні матимуть можливість зустрітися і разом попрактикувати навички спостережень і визначення птахів.

Усю інформацію про кількість учасників спостережень і побачених птахів збиратимуть протягом двох днів національні центри EuroBirdwatch і передаватимуть її в єдиний Європейський центр, який цього року базується в Чеському орнітологічному товаристві (партнер BirdLife у Чеській Республіці). В Україні центр EuroBirdwatch знаходиться в Українському товаристві охорони птахів.

Щороку все більше й більше людей беруть участь у заходах EuroBirdwatch.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь