Інформація про проведену роботу департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної держадміністрації

Для поліпшення стану довкілля, залучення громадськості до акцій і заходів, спрямованих на оздоровлення екологічної та санітарної ситуації, приведення в належний стан населених пунктів з 19 березня по 19 квітня  2014 р. тривав місячник озеленення, прибирання та благоустрою. Даний захід проводився на виконання Розпорядження голови Львівської облдержадміністрації  від 18 березня 2014 року № 77/0/5-14 «Про проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля».  

До даного заходу активно долучилися підприємства, установи та організації, громадські організації та громадськість Львівської області. Саму актвну участь в проведенні місячника озеленення взяли учні та студенти. Загальна кількість учасників акції 484197 осіб.

 

11 квітня відбулася загальнообласна толока з прибирання, озеленення і  благоустрою територій населених пунктів.  Цього ж дня у Левандівському парку м. Львова для вшанування пам’яті Небесної сотні висаджено  Алею Небесної Сотні. Посаджено 40 саджанців породи дуб червоний. Даний захід організовано департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

 

Департаментом проведено   робочу   зустріч  з  представниками  Польсько-Української Господарчрої  Палати  ЛМГО  “Центр  сприяння  розвитку  бізнесу”,  за результатами  якої  буде  підписано Меморандум щодо співпраці з метою покращення бізнес клімату Львівщини.

Підготовлено звіт про результати проведення моніторингу природного довкілля Львівщини за  I квартал 2014 року.

Підготовлено та розміщено на Веб-сторінці департаменту 24 інформаційні повідомлення екологічного спрямування.

З метою актуалізації Обласної програми поводження з твердими побутовими відходами на період 2007-2015 років розроблено та надано до Програми відповідні пропозиції.

 

Відділом екологічної безпеки та поводження з відходами: розглянуто 222 паспортів відходів 57 суб’єктів господарювання. Розглянуто 5 реєстрових карт ОУВ (ООУВ)  та 27 заявок на отримання дозволів на розміщення відходів. Видано одне погодження на операції з пестицидами та 7 погоджень на операції з наркотичними засобами та прекурсорами. Зареєстровано 163 декларацій. Підготовлено та подано на затвердження голові ОДА 27 проектів лімітів на розміщення та утворення відходів. Підготовлено та відправлено 47  листів до установ, організацій, суб’єктів господарської діяльності.

 

Відділом державної екологічної експрертизи та атмосферного повітря: видано   113 дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами в яких встановлено нормативи граничнодопустимих викидів.

 

У 2014 році з ініціативи департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації фонд поповнився ще 3 об’єктами. Львівською обласною радою за нашим поданням прийнято рішення про створення:

– Парку-пам»ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення  «Парк 7-ої міської комунальної лікарні м. Львова» (смт Брюховичі площа 1,4 га).

– Ботанічної пам’ятки природи «Франковий дуб» (м. Львів, точковий об’єкт).

– Регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір»я» (в межах Миколаївського, Пустомитівського, Перемишлянського районів на площі 8909,9 га.

 

У результаті проведеної роботи відсоток заповідності зріс на 0,4 % від загальної площі області.

 

На стадії підписання Меморандум про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією та «VIER PFOTEN International» («Чотири Лапи Інтернешнл», Австрія)  про співпрацю у питанні будівництва на території області притулку для утримання  бурих ведмедів. Створення такого притулку в межах області, оскільки, з однієї сторони це дасть можливість гарантувати захист та реабілітацію  бурих ведмедів, яких незаконно та в неналежних умовах утримують в розважальних закладах, а з іншої сторони це внесок у розвиток туристичної інфраструктури та інвестиції в економіку області.

 

Відділом регулювання використання водних ресурсів та надр: протягом березня-травня 2014р. видано 77 дозволів на спецводокористування, в т.ч. затверджено 8 проектів гранично-допустимих скидів забруднюючих речовин у поверхневі води. 63 матеріали клопотань відхилено на доопрацювання, в зв’язку із порушенням суб’єктами господарювання вимог нормативних документів у галузі охорони і раціонального використання водних ресурсів. При розгляді документів клопотань щодо дозволів на спеціальне водокористування особлива увага зверталась на виконання суб’єктами господарювання заходів щодо раціонального використання та охорони вод, досягненню ГДС речовин, а також планам виконання заходів на наступний період.

 

Відділом економіки природокористування: сформовано Перелік першочергових природоохоронних заходів, фінансування яких буде здійснюватися з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2014 році на суму 21 865,0 тис.грн., погоджено з постійною комісією з питань екології, природних ресурсів та рекреації обласної ради та подано на затвердження в обласну раду.

Підготовлено та подано до Міністерства екології та природних ресурсів України пакети документів природоохоронних заходів для включення їх до Переліку першочергових природоохоронних заходів, що передбачаються для фінансування із Державного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2014 році на суму 118 909,459 тис.грн.

Проведено оцінку ефективності здійснення спільних заходів Угоди щодо соціально-економічного розвитку Львівської області між Кабінетом Міністрів України та Львівською обласною радою за 2009-2013 роки пріоритетного напрямку «Створення ефективної системи охорони навколишнього природного середовища».

Розгляд та аналіз планів природоохоронних заходів, які фінансуються з місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища у 2014 році, їх виконання у I кварталі  2014 року.

Аналіз надходження та використання коштів місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища I квартал 2014 року.

 

Сектором кадрового та юридичного забезпечення: здійснено контроль за законодавством та законністю дій, ведення претензійно-позовної роботи. Надано відповіді на звернення (заяви, скарги, інформаційні запити) громадян, запити народних депутатів України. Розглянуто звернення від підприємств, установ та організацій. Надано висновки з правових питань, які виникають у процесі діяльності Департаменту.  Здійснення кадрової роботи – проведення стажування, підготовка та організація проведення конкурсів, забезпечення належного проходження практики студентами ВНЗ, архівна справа.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь