22 травня – Міжнародний день біорізноманіття

Біорізноманіття – основа життя на Землі та добробуту людини. Незбалансоване ведення сільського господарства призводить до втрати цінних природних екосистем: лісів, степів, які є середовищем існування багатьох видів тварин і рослин, та до виникнення глобальних проблем, таких як голод та захворювання

Біорізноманіття є фундаментом духовного та фізичного здоров’я будь-якої нації.Сучасна втрата біорізноманіття та відповідні зміни у навколишньому середовищі зараз відбуваються швидше, ніж будь-коли раніше в людській історії, і немає ніяких ознак сповільнення цього процесу. Багато популяцій тварин і рослин скоротилися в чисельності, географічному поширенні, або за обома показниками одночасно. Зникнення видів іноді розглядається як природна частина історії Землі. Діяльність людини збільшила швидкість зникнення видів, принаймні в 100 разів у порівнянні з гаданою природною швидкістю.

 

День біорізноманіття – це ще одна можливість звернути увагу на актуальні проблеми збереження навколишнього природного сердовища. Щороку міжнародна спільнота відзначає цей день низкою заходів – проведення тематичних семінарів, конкурсів, фотовиставок, зустрічей та інформаційних компаній.           

 

Слід зазначити, що період з 2011 по 2020 роки Генеральною асамблеєю ООН проголошено Декадою ООН з біорізноманіття. Головною ціллю є сприяння реалізації Стратегічного плану із збереження і сталого використання біорізноманіття на 2011-2020 роки.

 

Тема цьогорічного Міжнародного дня біорізноманіття – «Біорізноманіття островів» обрана на знак того, що 2014 рік визначений ООН роком малих острівних країн, що розвиваються.

 

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації  закликає всіх приєднатися до відзначення Міжнародного дня біорізноманіття та шанобливо ставитися до навколишнього природного середовища. Бережіть все те, що природа дарує нам!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь