У Львівській ОДА відбулася нарада щодо вирішення питань із закриття Львівського полігону тпв у с.Грибовичі

Нарада відбулася 13.05.2014 р. під керівництвом першого заступника голови Львівської ОДА Йосифа Ситника за участі директора департаменту екології та природних ресурсів М. Хом’яка, в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства, представників Львівської міської ради та громади Жовківщини.

Директор департаменту екології та природних ресурсів М. Хом’як доповів про екологічні проблеми, пов’язані з функціонуванням Львівського міського сміттєзвалища твердих побутових відходів. На сьогоднішній день кількість відходів, захоронених на Львівському сміттєзвалищі, становить більше 11,5 млн. тонн, що значно перевищує допустимий обсяг відходів, який може бути розміщено на сміттєзвалищі.

 

За даними моніторингу довкілля, проведеного Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації, функціонування сміттєзвалища має безпосередній вплив на забруднення поверхневих і підземних вод та атмосферного повітря. Поверхневі води забруднені важкими металами (іонами свинцю, нікелю, марганцю), а води криниць, що розміщенні в зоні впливу сміттєзвалища – хромом. Негативному впливу піддаються і грунти. Питання  закриття сміттєзвалища встає в один ряд екологічних проблем, вирішення яких є пріоритетним завданням для нашої області.

 

Зважаючи, що екологічна ситуація на Львівському сміттєзвалищі та прилеглих до нього територіях залишається складною та потребує невідкладного вирішення, Йосиф Ситник доручив створити робочу групу та скласти чіткий перелік інвестиційних пропозицій, які треба обов’язково оприлюднити, а також план-графік подальших кроків.

 

Зазначимо, такий графік буде складено впродовж двох днів і оприлюднено на офіційному сайті облдержадміністрації та райдержадміністрацій.

 

Також перший заступник голови ОДА наголосив, що Ірина Сех готова до радикальних дій, аби врегулювати цю ситуацію та не допустити екологічної катастрофи.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь