Нерест – 2014

На території Львівської області квітень, травень і червень оголошено місяцями охорони нерестуючої риби.

 

Нерест – особливий період у житті мешканців водойм, який обумовлений наявністю сприятливих умов у місці проживання.

 

Нерестовий період триватиме в залежності від басейну річки, до якого належить водойма: 

 

  • з 1 квітня до 20 травня в басейні річок Західний Буг, Сян та Стир;
  • з 1квітня до 10 червня в басейні ріки Дністер та на всіх водосховищах і технічних водоймах; 
  • з 1 квітня до 30 червня в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені).

    

Любительське рибальство дозволено в нерестовий період однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у чітко визначених ділянках водойм області.

 

Окрім цього, у період забороняється проводити  на рибогосподарських водних об’єктах та у прибережних захисних смугах заборонено проводити днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші, трелювання лісу, а також пересування будь-яких плавзасобів, окрім суден спеціально упов­новажених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та у разі надзвичайної потреби.

Водночас повідомляємо, що у випадку порушення правил рибальства порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст.85  Кодексу України про адміністративні правопорушення.Крім того, природоохоронним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби.  

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь