Проведено семінар „Роль місцевого самоврядування та громадськості в безпечному поводженні з відходами”

За підтримки Проекту сприяння Парламенту України (US AID) Міністерство охорони навколишнього природного середовища України спільно з Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Львівській області 17-18 грудня 2009 року провели семінар „Роль місцевого самоврядування та громадськості в безпечному поводженні з відходами ”. 

 

Участь у семінарі взяли: представники Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області, заступник начальника управління житлово – комунального господарства Львівської області О.Худюк,  представники територіальних органів Мінприроди України – Закарпатської, Волинської, Івано-Франківської та Тернопільської областей, запрошені  представники громадськості, ЗМІ.

 

Під час семінару озвучені виступи на таку тематику:

  • Проектовані зміни до Закону України про відходи;
  • Проблеми місцевих громад у поводженні з відходами: представлення та обговорення;
  • Проблеми місцевого самоврядування у поводженні з відходами за областями з точки зору місцевих органів виконавчої влади;
  • Визначення загальних проблем місцевого самоврядування з точки зору нормативно – правового врегулювання;
  • Пропозиції щодо вдосконалення нормативно – правового врегулювання в сфері поводження з відходами з точки зору місцевого самоврядування.

 

18 грудня 2009 року учасниками семінару було розглянуте питання присвячене Конвенції про доступ до інформації, участі громадськості в прийнятті рішень і доступу до правосуддя х питань, що стосуються навколишнього середовища (Орхуська Конвенція): виконання міжнародних зобов’язань Україною. Також було представлено проект Постанови КМУ „Про затвердження Порядку участі громадськості у прийнятті рішень у сфері охорони довкілля”, проект Постанови КМУ „Про затвердження Порядку участі громадськості у прийнятті рішень у сфері охорони довкілля” та Закон України „Про відходи”: права та обов’язки громадян та отримання екологічної інформації: пропозиції до вдосконалення нормативно правового поля.

 

Заслухавши виступи відповідно до плану проведення семінару та обмінявшись думками, присутніми зроблено висновки та пропозиції з метою покращення ситуації поводження з відходами в Україні. Також учасниками семінару  було надано пропозиції і зауваження щодо проектів постанови КМУ “Про затвердження Порядку надання екологічної інформації” та постанови КМУ “Про затвердження Порядку участі громадськості у прийнятті рішень у сфері охорони довкілля”.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь