Засідання Громадської ради при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища

11 грудня 2009 року відбулося засідання Громадської ради при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

 

Участь у роботі засідання взяли: начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Б.Матолич, голова Громадської ради при Держуправлінні ОНПС п. П.Грицишин, керівники владних структур, запрошені представники громадськості, науковці, ЗМІ.

 

Одним із питань порядку денного було обговорення основних положень Регіональної програми екологічної освіти та виховання Львівської області на 2010 -2014 роки, розробленої Західним науковим центром НАН України та МОН України  на замовлення Держуправління ОНПС в Львівській області.

 

У своєму виступі начальник Держуправління ОНПС в Львівській області Б.Матолич акцентував увагу присутніх на підвищенні ефективності роботи у сфері екологічного виховання освітян. Б.Матолич зауважив, що без відповідальної освіти людина не спроможна сприймати, розуміти й оцінювати ситуацію, забезпечувати далекоглядність у своїх планах. Необхідно навчити громадськість оцінювати факти так, щоб зрозуміти процеси, які відбуваються, і те, що нас може очікувати найближчим часом. Розроблена „Регіональна програма…” дасть змогу розкрити найповніше поняття „гармонії між суспільством та природою”.

 

Також учасники засідання розглянули проект Обласної програми скорочення викидів парникових газів у Львівській області на 2009 – 2012 роки. Проект розроблений Національним університетом „Львівська політехніка” на замовлення Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.
Під час представлення проекту „Обласної програми…” присутні відзначили велику наукову цінність проведених досліджень та їх велике значення як для Львівського регіону, так і для держави в цілому.

 

Заслухавши  виступи відповідальних виконавців „Програм…” та обмінявшись думками,  учасники засідання прийняли відповідні рішення:

  • доопрацювати представлені проекти Регіональної програми екологічної освіти та виховання Львівської області на 2010 -2014 роки та Обласної програми скорочення викидів парникових газів у Львівській області на 2009 – 2012  з урахуванням висловлених зауважень і пропозицій;
  • після доопрацювання висвітлити проект Регіональної програми екологічної освіти та виховання Львівської області на 2010 -2014 роки та Обласної програми скорочення викидів парникових газів у Львівській області на 2009 – 2012 роки на ВЕБ – сторінці Держуправління  з метою ознайомлення з ними громадськості.
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь