Затверджено Програму охорони навколишнього природного середовища Львівської області на 2009-2012 роки

Сесією обласної ради 20 жовтня 2009 року схвалено Програму охорони навколишнього природного середовища Львівської області на 2009 – 2012 роки. Із 100 присутніх на сесії депутатів 96 з них проголосували за прийняття Програми.

 

Програма розроблена Інститутом регіональних досліджень НАН України у 2008 році на замовлення Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

 

Дана Програма була подана на розгляд в обласну раду для затвердження ще у березні 2009 року. Протягом півроку відбувалося слухання Програми на декількох комісіях, велися бурні обговорення щодо її прийняття. Однією з причин вчасного не затвердження – відсутність фінансування.

 

В Програмі до першочергової реалізації включаються заходи, спрямовані на покращення екологічної ситуації у Львівській області.

 

Визначено 6 головних пріоритетів:

  • Екологічна стабілізація та реабілітація територій в зоні діяльності гірничо-хімічних та  гірничовидобувних підприємств, охорона та раціональне використання надр;
  • Поліпшення екологічного стану поверхневих вод та басейнів рік Дністер, Зах. Буг, Сяну, Стрий та забезпечення водопостачання населених пунктів області питною водою в достатній кількості та належної якості;
  • Утилізація, переробка та захоронення твердих промислових відходів, знешкодження пестицидів;
  • Розвиток природно-заповідної мережі, охорона, використання та відтворення лісів;
  • Організація системи екологічного моніторингу та інформаційного забезпечення природоохоронної діяльності;
  • Охорона атмосферного повітря.

 

90% фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок власних коштів підприємств.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь