Засідання спільної розширеної Колегії Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області та Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства

03.09.2009р. відбулося засідання спільної розширеної Колегії Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області та Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства щодо стану ведення мисливського господарства користувачами мисливських угідь Львівської області та виконання ними зобов’язань договору про умови ведення мисливського господарства.

 

У засіданні колегії брали участь: начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища Б.М.Матолич, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства А.М.Дейнека, начальник Держекоінспекції О.П.Ягоцький,  голова Громадської ради при Держуправлінні ОНПС П.М.Грицишин, а також представники користувачів мисливських угідь, запрошені представники ЗМІ.

 

Заслухавши та обговоривши доповіді колегії можна констатувати, що після тимчасового застою, внаслідок соціально-економічної кризи в дев’яностих роках, мисливське господарство поступово покращує не тільки економічні показники, а й мисливсько-господарські в цілому. Позитивними результатами роботи за останні роки є: стабілізація динаміки чисельності основних видів мисливської фауни, зростання чисельності кабана, проведення мисливського упорядкування угідь усіма користувачами, які користуються угіддями понад два роки, намітилась позитивна тенденція щодо  збільшення площ кормових полів, налагоджена співпраця між громадськими мисливськими організаціями та спеціально-уповноваженими державними органами в галузі мисливського господарства та полювання. У структурі мисливства області почали функціонувати приватні господарства. Мисливське господарство Львівської області має потужний природнокліматичний і економічний потенціал, який у повному обсязі не завше використовується користувачами мисливських угідь. Крім того потребує посилення охорона державного мисливського фонду області.

 

Загальна площа мисливських угідь області – 1 млн. 770 тис га. З них польові – 1млн.072 тис га. (60%), лісові – 653 тис. га.(37%) та водно-болотні – 45 тис га. (3%). 

 

Слід відмітити реалізацію двох програм реакліматизації зубрів у гірській та рівнинній частинах нашої області. На завершенні ще дві програми, які будуть впроваджуватися в цьому та наступних роках, а саме: збереження і примноження ведмедя бурого та глухаря у Львівських Карпатах. Ці програми опрацьовані за участю спеціалістів облуправління лісового та мисливського господарства, Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області при підтримці і супроводі науковців та реалізовуються працівниками НПП «Сколівські Бескиди».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь