Екологічної катастрофи не буде

Минулого тижня окремими засобами масової інформації поширена недостовірна інформація щодо неконтрольованого поводження із непридатними пестицидами на території Яворівщини, зокрема, начебто мало місце викрадення  12 бочок із непридатними пестицидами з території складу ВАТ «Агросервсі» (м. Яворів, Львівської області) та подальше захоронення їх на території Яворівщини.

 

Міжвідомчою комісією у складі представників Яворівської райдержадміністрації, Держекоінспекції в Львівській області, Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області, за участю представників ТОВ «Динаміка» 08.08.2009 року, здійснено перевірку дотримання ТОВ «Динаміка»вимог природоохоронного законодавства при здійснені перезатарення та тимчасового зберігання непридатних до використання пестицидів, розміщених на території ВАТ «Агросервіс» (м. Яворів). Комісійно встановлено, що інформація, поширена засобами масової інформації про начебто викрадення 12 бочок із вмістом непридатних пестицидів, є неправдивою і скоріш за все надуманою, оскільки на території цього складу впродовж десятка років в незадовільному стані зберігалось близько 3,0 тонн непридатних пестицидів. На сьогодні на території складу тимчасово розміщено 224 металеві бочки із непридатними пестицидами, бочки марковані попереджувальними знаками, наявна охорона. Кількість пестицидів чітко відповідає актам прийому-передачі, підписаних власниками цих відходів. Непридатні пестициди тимчасово зберігаються на зазначеній території і в найкоротші терміни завантажуватимуться у спецавтотранспорт для транспортування до місця знешкодження (м. Гамбург, Німеччина).

 

Загрози для навколишнього природного середовища та здоров’я людей відсутні.

 

Комісією видано припис ТОВ «Динаміка», яка відповідальна за перезатарення, зберігання та знешкодження непридатних пестицидів, в термін до 12.08.2009 року вивезти непридатні пестициди із території ВАТ «Агросервіс» на знешкодження, як це передбачено договірними зобов’язаннями.

 

Коротка довідка.

За клопотання Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області, з метою вирішення питання знешкодження непридатних пестицидів на території Львівщини,  Міністерством охорони навколишнього природного середовища України в 2008 році укладено договір  із ТОВ «Динаміка» про проведення робіт із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних або заборонених до використання пестицидів і агрохімікатів і тари від них, розміщених на території Львівської області. Саме в рамках даного договору ТОВ «Динаміка» проведено перезатарення та перевезено на тимчасове зберігання непридатні пестициди, що знаходились на території Яворівського району, на майданчик із твердим покриттям ВАТ «Агросервіс» (м. Яворів). Перезатарення та знешкодження непридатних пестицидів здійснюється за кошти Державного фонду охорони навколишнього природного середовища і сприятиме суттєвому оздоровленню довкілля, зокрема Яворівщини.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь