Відбулася нарада щодо надходження та використання коштів екологічних фондів

За ініціативи Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області у Львівській облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови Львівської облдержадміністрації В.П’ятака  відбулася нарада по надходженню та використанню коштів екологічних фондів.

 

Участь у нараді взяли начальник Держуправління ОНПС в Львівській області Б.Матолич, начальник Головного управління економіки Львівської облдержадміністрації В. Губицький,  начальник Державної податкової адміністрації у Львівській області К.Зінкевич, начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації С.Овсянников. Також були запрошені керівники підприємств та установ, які не освоюють кошти фондів.

 

На нараді відмітили, що за 7 місяців 2009 року проглядається ритмічне фінансування запланованих на 2009 рік (відповідно до складеного графіку) проте освоєння коштів затримується (відповідно до графіку). Щодо наповнення екологічного фонду появилася недоїмка, яка створена в основному шахтовидобувними підприємствами (Сокальський район, м.Червоноград) та окремими комунальними підприємствами.

 

Під час наради розглянули внесення змін до оплати за забруднення навколишнього природного середовища,  за погодженням Мінприроди України та Державної податкової адміністрації України.

 

Обговорювалися питання можливих додаткових джерел поступлення коштів  до фондів охорони навколишнього природного середовища за рахунок забруднювачів, які не зареєстровані в державному реєстрі,  а також забруднювачів паливно – енергетичного комплексу.

 

За підсумками наради було прийнято рішення про організацію перевірок неплатників до екологічного фонду, а також покладено зобов’язання на місцеві органи влади та територіальні самоврядні структури – терміново приступити до виконання першочергових природоохоронних заходів, які затверджені на сесії обласної ради. При неосвоєнні коштів за 9 місяців поточного року обласна держадміністрація буде ставити питання про перерозподіл їх на інші природоохоронні заходи.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь