Відбулося засідання Колегії Держуправління „Про результати роботи Держуправління ОНПС в Львівській області за І півріччя 2009 року”

8 липня 2009 року відбулося засідання Колегії Держуправління „Про результати роботи Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області за І півріччя 2009 року”. Засідання проходило під головуванням начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Б.Матолича. Участь у роботі Колегії взяли окрім членів Колегії, начальники відділів та завідуючі секторів управління, головні спеціалісти у районах, запрошені гості.

 

Із доповіддю виступив начальник Держуправління  Б.Матолич, в якій, зокрема, відзначив, що у І півріччі 2009 року, розпорядженням голови Львівської обласної держадміністрації затверджена „Обласна Програма поводження з небезпечними відходами на 2009-2015 роки”, подано на затвердження в Львівську обласну раду „Програму охорони навколишнього природного середовища в Львівській області на 2009 – 2012 роки”, розпочато розробку таких Програм:

  • Регіональна Програма екологічної освіти Львівщини;
  • Обласна Програма скорочення викидів парникових газів у Львівській області на 2009 – 2012 роки;
  • Програми використання мінерально – сировинної бази Львівської області.

 

У І півріччі 2009 року розпочато роботу над створенням Національного природного парку «Пам’ятка Пеняцька» та розширенням Яворівського Національного природного парку. Завершені роботи зі створення ландшафтного заказника “Климова Дебра” у Жовківському районі площею 296 га.

 

Особливу увагу начальник Держуправління звернув на те, що актуальним залишається питання впорядкування і оптимізації існуючої мережі природно – заповідного фонду, зокрема, установлення в натурі меж територій природно – заповідного фонду.

 

Держуправлінням зініційовано та взято участь в проведені обласної комплексної інвентаризації непридатних пестицидів. Станом на березень 2009 року в Львівській області знаходилось 647,093 тонн непридатних пестицидів, з них 237,229 т в залізобетонних контейнерах. В рамках проекту «Утилізація токсичних пестицидів на території Львівської області в басейнах транскордонних рік Сян та Західний Буг» Програми Добросусідства Польща-Білорусь-Україна Інтеррег ІІІ А/Тасіс ПКС вивезено на знешкодження 33,0 тонн непридатних пестицидів із басейну транскордонної річки Західний Буг. Роботи зі знешкодження проводилися за кошти Євросоюзу.

 

За результатами роботи Колегії було прийнято відповідне рішення.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь