Колегія Держуправління ОНПС „Про результати роботи Держуправління ОНПС в Львівській області за І кв. 2009 року”

травня 2009 року відбулося засідання Колегії Держуправління „Про результати роботи Держуправління ОНПС в Львівській області за І кв. 2009 року”. Засідання проходило під головуванням начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Б.Матолича. Участь у роботі Колегії взяли окрім членів Колегії, начальники відділів та завідуючі секторів управління, головні спеціалісти у районах. Заслухавши і обговоривши виступи та доповіді начальника, заступників начальника Держуправління та начальників структурних підрозділів і членів Колегії, Колегія Держуправління вирішила вважати роботу Держуправління у І кварталі 2009 року з виконання завдань, визначених Планом основної діяльності на 2009 рік та дорученнями і завданнями Мінприроди в межах повноважень Держуправління – результативною.

 

Протягом І кварталу 2009 року робота Держуправління проводилась згідно з Планом з основної діяльності Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області на 2009 рік.

 

У І кварталі Держуправлінням подано на розгляд сесії Львівської обласної ради «Програму охорони навколишнього природного середовища в Львівській області 2009-2012 роки» та на затвердження головою Львівської обласної державної адміністрації – «Програму поводження з небезпечними відходами у Львівській області на 2009-2012 роки».

 

На виконання Указу Президента від 01.12.2008 року №1129/2028 «Про розширення мережі територій національних природних парків та інших природно-заповідних об’єктів», розпочато роботу над створенням НПП «Пам’ятка Пеняцька» та розширенням Яворівського НПП.

 

Проводиться робота по долученню до РЛП “Равське Розточчя” земель Замківської сільської ради площею 1575 га, завершуються роботи зі створення ландшафтного заказника “Климова Дебра” у Жовківському районі площею 296 га. Проводяться роботи зі створення в межах міста Львова ботанічної пам’ятки природи місцевого значення “Дендропарк Бенедикта Дибовського” орієнтовною площею 0,5 га.

 

В січні 2009 року Держуправлінням сформовано перелік суб’єктів господарювання області, яким необхідно отримати дозволи на розміщення відходів та ліміти на утворення та розміщення відходів на 2010 рік. В зазначений перелік ввійшло 627 суб’єктів, які були проінформовані Держуправлінням про необхідність отримання відповідних дозвільних документів.

 

В області проведено комплексну інвентаризацію непридатних пестицидів, за результатами якої станом на березень 2009 року наявно 647,093 тонн непридатних пестицидів, з них 218,13 т в залізобетонних контейнерах.

 

Протягом березня-квітня 2009 року Держуправління на території області організовувало проведення Дня довкілля на виконання окремого доручення Мінприроди  № 77-од від 13.03.2009р. «Про День довкілля», Проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою на виконання Указу Президента України №855/1998 р.

 

Держуправління спільно з Державною екологічною інспекцією та громадською організацією «Ресурсно-аналітичний центр «Суспільство і довкілля» провело екологічний рейтинг підприємств – основних забруднювачів Львівщини за результатами їх роботи у 2008 році.

 

У І кварталі 2009 році продовжувалася співпраця з Підкарпатським Воєводським Інспекторатом охорони довкілля в Жешові. 30-31 березня, у м. Дрезден ( ФР Німеччина) відбувся науковий семінар у рамках проекту IWAS, присвячений водному господарству України та німецько – українській співпраці у цій галузі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь