Місяць благоустрою на Львівщині

Основними напрямками роботи протягом Місячника благоустрою та Дня довкілля було проведення інформаційно-просвітницьких заходів з метою підвищення екологічної свідомості населення, створення нових та відновлення існуючих зелених насаджень, впорядкування територій населених пунктів, парків і скверів, очищення джерел і прибережних смуг, широке висвітлення в ЗМІ ходу робіт.

 

В рамках виконання обласних заходів Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Львівській області організовано виконання передбачених заходів.

 

Держуправлінням зібрано інформацію і підготовлено матеріали до проведення засідання Громадської ради при Держуправлінні ОНПС в Львівській області, на якому розглянуто питання участі громадських організацій Львівщини у проведенні місячника з озеленення та благоустрою. Проведено зйомку і передано в ефірі 12 каналу Львівського державного телебачення у рубриці „Екологічний вісник” програму з нагоди проведення місячника з озеленення та благоустрою: „День довкілля і місячник благоустрою на Львівщині”. Здійснено виступи на радіо „Незалежність”: „Підготовка до Дня довкілля і Весняної толоки”, „Впорядкування сміттєзвалищ до Дня довкілля”, проведення Дня довкілля і Дня Землі.

 

Організовано з залученням широкого кола зацікавлених осіб: проведення акцій „Зелений кінотеатр”, „День Землі і Я!,  „Листок рятує ліс”  зі студентським активом Львівських ВУЗів. Силами працівників Держуправління організовано прибирання своєї території з насадженням дерев і кущів.

 

За ініціативи Держуправління ОНПС 8 квітня 2009 р. проведено селекторну нараду під керівництвом голови Львівської обласної державної адміністрації. Участь у нараді взяли члени організаційного комітету для організації проведення місячника з озеленення та благоустрою і Дня довкілля, голови РДА і міст обласного підпорядкування. Під час наради оприлюднено інформацію Львівського обласного управління лісового і мисливського господарства щодо насадження нових лісів, посилення режиму чергування та організації очищення території лісового фонду.

 

Згідно з отриманими від районних та міських оргкомітетів даними, на території області участь у акції з озеленення та благоустрою взяли майже 860 тис. чол. (24% всього населення області).

  • Створено понад 720 га нових лісових насаджень. Найбільшу площу засаджено у Жовківському (протягом тижня – 226 га), Буському, Бродівському, районах. Не садили ліс у Миколаївському і Сколівському районах.
  • Площа упорядкованих територій парків, скверів, алей – майже 1350 га, найбільше  – у Радехівському, Мостиському та Золочівському районах та містах Львові, Новому Роздолі, Трускавці. Не впорядковувались парки і сквери у Сколівському районі.
  • Нові парки створено у Сокальському (5), Жидачівському, Жовківському, Яворівському, Радехівському районах.
  • Висаджено понад 700 тис. дерев (найбільше у Старосамбірському, Самбірському, Кам’янко-Бузькому районах).
  • Кількість посаджених кущів складає понад 82 тис. шт. (найбільше кущів посадили у Кам’янко-Бузькому, Бродівському, Яворівському, Жидачівському і Жовківському районах. Не садили кущів у Червонограді.
  • Найбільше нових газонів і квітників створено у Стрийському, Бродівському, Яворівському, Сокальському районах.
  • Ліквідовано майже 700 стихійних сміттєзвалищ, найбільше на територіях Жовківського, Самбірського, Сокальського, Бродівського і Городоцького районів. Водночас залишаються дуже засміченими території Золочівського, Миколаївського, Городоцького, Старосамбірського,  Жидачівського, Дрогобицькогоу, Пустомитівського районів, міст Дрогобича, Борислава, Самбора.
  • Упорядковано майже 415 сміттєзвалищ. Передовики – Сокальський, Золочівський і Кам’янко-Бузький райони. Не впорядковували сміттєзвалища у  Трускавці, Моршині і Стрийському районі.
  • Протяжність очищених від сміття берегів складає 1645 км. Найдовшу берегову лінію розчистили жителі Буського, Золочівського, Самбірського, Стрийського та Турківського районів. Не розчищали береги у у містах Дрогобичі та Червонограді.
  • Кількість розчищених  та упорядкованих джерел складає 411 шт. Найчистіші джерела у Турківському, Пустомитівському, Стрийському  і Старосамбірському. Впорядкуванням джерел не займалися у Городоцькому районі.
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь