Проведено спільне засідання Держуправління ОНПС в Львівській області та науково – технічної ради Головного управління Держкомзему у Львівській області

8 квітня 2009 року відбулося спільне засідання колегії Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області та науково – технічної ради Головного управління Держкомзему у Львівській області. Засідання проводилося з метою вирішення проблемних питань щодо виконання Указу Президента України „Про заходи щодо дальшого розвитку заповідної справи” та за результатами наради, яка відбулась 25 березня 2008 р. в Мінприроди України щодо стану винесення в натуру меж територій та об’єктів природно – заповідного фонду.

 

Участь у роботі колегії взяли: начальник Держуправління ОНПС Б.М.Матолич, заступники начальника Держуправління, керівники структурних підрозділів Держуправління, Голова Громадської ради при Держуправлінні п. П.М.Грицишин, керівники владних структур, представники установ природно – заповідного фонду України, запрошена екологічна громадськість.

 

Начальник Держуправління Б.М.Матолич доповів про стан та розвиток природно – заповідної справи на Львівщині.

 

Станом на 01.01.2009 року з 325 об’єктів та територій природно-заповідного фонду різних рангів і категорій Львівської області загальною площею 132,5 тис. га в основному винесено в натуру, проінвентаризовано межі:

  • 12 об’єктів загальнодержавного значення площею 37,2 тис. га, що становить 76 %;
  • 131 об’єкту місцевого значення площею 51,9 тис. га, або 62 %.

 

Потребують винесення в натуру межі:

  • 12 об’єктів загальнодержавного значення площею 11740,62 (в тому числі 10982 га – землі Сколівського ВЛГ, яка увійшла до складу  НПП “Сколівські Бескиди” без вилучення);
  • 170 об’єктів місцевого значення площею 31 687,72 га (зокрема, РЛП “Надсянський”, РЛП “Равське Розточчя”)

 

Заслухавши та обговоривши виступи та доповіді учасників засідання, колегія Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області та науково-технічна рада Головного управління Держкомзему у Львівській області  

 

постановила:

 

  1. Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Львівській області  спільно з Головним управлінням Держкомзему у Львівській   області  підготувати проект розпорядження голови Львівської облдержадміністрації щодо завершення робіт з винесення в натуру меж територій та об’єктів природно-заповідного фонду Львівської області та подати на розгляд до 17 квітня 2009 року.
  2. Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Львівській області спільно з Головним управлінням Держкомзему у Львівській області подати в Мінприроди України та Держкомзем України узгоджені пропозиції щодо спрощення порядку винесення в натуру меж територій та об’єктів ПЗФ та  внесення даних у земельно-облікові документи за формою 6-зем з диференційованим підходом до різних категорій заповідності до 30 квітня 2009 року.
  3. Зобов’язати керівників адміністрацій управління ПЗФ привести землевпорядну документацію до вимог законодавства.
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь