Підготовка до проведення Дня довкілля на Львівщині

Сьогодні наші парки, сквери, вулиці, лісосмуги та все навколишнє середовище потерпають від сміття, побутових та хімічних відходів. Для нас, на жаль, стає нормою – жити на смітнику. Але щасливе майбутнє не прийде як не буде чим дихати, коли ми не зможемо пити воду, купатися в чистій річці, сидіти на зеленій траві.

 

Саме на виконання Указу Президента України „Про День довкілля” та відповідно до розпорядження голови Львівської облдержадміністрації у Львівській області проходитиме місячник з озеленення та благоустрою.

 

Проведення такої  акції  потребує  координації зусиль місцевої влади,  природоохоронних органів,  підприємств,  організацій та установ,  навчальних закладів та шкіл, громадсько-політичних організацій, спрямованих на упорядкування, санітарну очистку в усіх населених пунктах області, від великого міста до маленького села та озеленення території нашої області.

 

Особливу увагу слід зосередити на ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, яких в кожному населеному пункті є чимало, упорядкуванні існуючих сміттєзвалищ та прилеглих до них територій, які, як правило, є цінними сільськогосподарськими угіддями.

 

Потрібно звернути увагу на прибирання лісів в місцях масового відпочинку, узбіч автодоріг насамперед у прикордонних територіях, залісненню узбіч доріг, які на сьогодні масово вирубуються у зв’язку з їх реконструкцією.

 

Упорядкувати території парків, скверів, алей, провести роботу щодо їх інвентаризації.

 

Необхідно провести розчистку малих річок та джерел, пляжів, лісових масивів навколо міст та селищ, курортів, де найбільше концентрується на відпочинок місцеве населення та гості.

 

Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області звертається до небайдужих громадян із пропозицією разом навести порядок у нашому спільному домі. Перший крок, який може зробити кожний у цьому напрямку, – не залишати сміття там, де відпочиває, або знаходиться, зробити зауваження тим, хто залишає після себе сміття у місцях загального користування.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь