Проведення місячника озеленення та благоустрою на території Львівської області

З метою подальшої реалізації Указу Президента України від 01.11.2007 року №1041 „Про проведення акції „Озеленення країни – спадщина для майбутніх поколінь”, на виконання наказу Мінприроди № 539 від 22 жовтня 2008р. „Про проведення місячника” для забезпечення збереження та примноження зелених насаджень у містах та інших населених пунктах, поліпшення естетичного стану територій і об’єктів масового перебування та відпочинку населення, поліпшення стану довкілля Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Львівській області організовано виконання передбачених заходів.

 

26-27 листопада 2008 року Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області провело науково–практичну студентську конференцію „Захист навколишнього середовища. Збалансоване природокористування”. Участь у конференції взяли понад 80 викладачів і студентів Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного лісотехнічного університету України, Національного університету „Львівська політехніка. 27 листопада учасники конференції взяли участь у заходах місячника з озеленення та благоустрою у Стрийському парку м.Львова.

 

Держуправлінням зібрано інформацію і підготовлено матеріали до проведення засідання Громадської ради при Держуправлінні ОНПС в Львівській області (13.11.2008р.), на якому розглянуто питання участі громадських організацій Львівщини у проведенні місячника з озеленення та благоустрою. Проведено зйомку і передано в ефірі 12 каналу Львівського державного телебачення у рубриці „Екологічний вісник” програму з нагоди проведення місячника з озеленення та благоустрою.

 

Організаційний комітет, створений в Держуправлінні, розробив і затвердив заходи для проведення місячника з озеленення та благоустрою. У районах і містах  обласного підпорядкування при органах виконавчої влади також створено оргкомітети, які розробили заходи з впорядкування ввірених територій.

 

Згідно з отриманими від районних та міських оргкомітетів та обласного управління ЖКГ даними, на території області участь у акції з озеленення та благоустрою взяли понад 275 тис. чоловік.

  • Протягом місяця створено понад 217,35 га нових лісових насаджень (ліси, полезахисні смуги, насадження у межах водоохоронних зон).
  • Площа упорядкованих територій, парків, скверів, алей – 640,9 га .
  • Створено 18 парків площею 4,37 га
  • Посаджено понад 140 тис. дерев
  • Кількість посаджених кущів складає понад 35 тис. шт.
  • Площа нових газонів, квітників у області складає 17,675 га.
  • Кількість ліквідованих стихійних сміттєзвалище – 524 шт.
  • Кількість упорядкованих сміттєзвалищ – 225 шт.
  • Протяжність очищених від сміття берегів складає 1049,62 км.
  • Кількість упорядкованих та розчищених джерел складає 165 шт.
  • Загалом в області на проведення акції з озеленення та благоустрою витрачено 1926703 грн.

 

Активну участь у проведенні місячника з озеленення та благоустрою взяли навчальні заклади області. 3 жовтня 2008 року спільно з радою учнівського самоврядування учнів професійно-технічних навчальних закладів міста Львова розпочато акцію «Парки – легені міста», метою якої є здійснення заходів щодо утримання парків, лісопарків та зелених зон міста в належному стані, покращення їх благоустрою. Протягом акції  у загальноміських толоках взяло участь понад 750 осіб, прибрано понад 10 га парків, скверів та алей, вивезено понад 55 тонн побутового сміття, ліквідовано на території міста 30 стихійних сміттєзвалищ. Під час проведення загальноміських толок висаджено понад 3000 дерев  та створено нові лісові насадження площею близько 0,5 га.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь