Вивезення та знешкодження непридатних та заборонених до використання пестицидів, розташованих у Львівській області

На території Львівської області знаходиться понад 140 складів із 800 тоннами заборонених і непридатних до використання пестицидів.

 

З метою вирішення проблеми їх знешкодження виконується Регіональна програма заходів з безпечного поводження із забороненими і непридатними для використання в сільському господарстві пестицидами у Львівській області на 2005-2010 роки.

 

Відповідно до заходів Програми протягом 2004-2008 років за сприяння Держуправління охорони навколишнього природного середовища за кошти обласного і державного природоохоронних фондів з області вивезено на знешкодження близько 350 тон непридатних пестицидів, в т.ч. у 2008 році – 35 т. Водночас бюджетні ресурси не дозволяють повністю вирішити зазначену проблему.

 

У поточному році до вирішення питання поводження із непридатними та забороненими до використання пестицидами на Львівщині долучився Європейський Союз, який фінансує проект „Утилізація токсичних пестицидів на території Львівської області в басейнах транскордонних рік Сан, Західний Буг” в рамках програми Добросусідства Польща – Білорусь – Україна Інтеррег ІІІ А/Тасіс ПКС. Головним партнером проекту є Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області.

 

Протягом листопада із території Львівщини вивезено на знешкодження в Гамбург (Німеччина) близько 65 тонн заборонених та непридатних до використання пестицидів, в т.ч. 27 листопада 2008 року – 23,3 тонни з с. Сянки Турківського району.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь