Регіональна цільова програма розвитку заповідної справи у Львівській області на період 2009-2020рр.

Проект цієї програми розроблений на підставі та з урахуванням вимог Законів України “Про загальнодержавну Програму формування національної екологічної мережі України на 2002-2015”; „Про екологічну мережу України”; “Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про природно-заповідний фонд України”, “Про тваринний світ”, “Про рослинний світ”, “Про місцеве самоврядування”; Земельного, Лісового та Водного Кодексів України, Указу Президента України від 23.05.2005 р. № 838/2005 „Про заходи щодо дальшого розвитку природно-заповідної справи в Україні”, Концепції національної екологічної політики України на період до 2020 року (Розпорядження КМ України від 17 жовтня 2007 р. № 880-р) та Загальнодержавної цільової екологічної програми розвитку заповідної справи на період до 2020 року, затвердженої Законом України “Про затвердження Загальнодержавної цільової екологічної програми розвитку заповідної справи на період до 2020 року”, Програми формування регіональної екологічної мережі Львівської області на 2007-2015 роки (рішення Львівської обласної ради від 13 червня 2007 р. № 314).

 

Мета Програми – забезпечення реалізації на регіональному (обласному) рівні складових єдиної державної політики у сфері розвитку заповідної справи, удосконаленні управління системою територій та об’єктів природно-заповідного фонду з метою підвищення їх ролі у збереження біотичного та ландшафтного різноманіття, гармонізації суспільних відносин у процесі відтворення і невиснажливого використання природних ресурсів, розвитку природоохоронного міжнародного співробітництва з цих питань, а також забезпечення конституційних прав Українського народу на чисте довкілля.

Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області оголошує про те, що приймаються пропозиції та зауваження до вище згаданої Програми.

Матеріали просимо надсилати на електронну адресу: envir@mail.lviv.ua з поміткою «Пропозиції щодо внесення змін до «Регіональної цільової екологічної програми розвитку заповідної справи у Львівській області на період 2009-2020 років»

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь