Семінар з питань оптимізації роботи обласної системи моніторингу довкілля у Львівській області

З метою розвитку і вдосконалення Львівської системи моніторингу довкілля Держуправління організувало проведення циклу семінарів для суб’єктів системи:  представників обласної, міських та районних санепідеміологічних станцій, „Облводгоспу”, Держекоінспекції, „Облдержродючості”.

 

08 жовтня 2008 року  в приміщенні Державного управління охорони навколишнього природного середовища відбувся перший  семінар з питань оптимізації роботи обласної     системи    моніторингу    довкілля    на    виконання    природоохоронного   заходу „Забезпечення реалізації Програми моніторингу довкілля Львівської області на 2006 – 2010 роки”.

 

Участь у семінарі взяли: начальник Держуправління ОНПС Б.Матолич, заступник директора Українського науково-дослідного гідрометеорологічного Інституту МНС та НАН України Ю. Набиванець, начальник відділу інформації, моніторингу та зв’язків з громадськістю Держуправління ОНПС О.Ковальчук, суб’єкти Львівської обласної системи моніторингу довкілля, запрошені представники ЗМІ.

 

Метою навчального семінару є ознайомлення користувачів з базою даних моніторингу довкілля Держуправління охорони навколишнього природного середовища, її  структурою та правилами роботи з нею; пояснення основних вимог у заповнені регламентних звітів та передачі даних до Держуправління; навчання у використанні банків даних; робота з інформаційним наповненням та формування аналітичних звітів.

 

Під час семінару  розглядались питання:

  • Львівська обласна система моніторингу природного довкілля – завдання, виконання і перспективи

  • Стан довкілля в Україні. Інформаційно-аналітичний огляд

  • Електронна база даних екологічної інформації – етап реалізації Програми моніторингу довкілля Львівської області на 2006-2010 роки

  • Наповнення електронної бази даних екологічної інформації. Робота суб’єктів обласної системи моніторингу довкілля в групах

 

Наступний семінар з питань оптимізації роботи обласної системи моніторингу довкілля у Львівській області відбудеться 22 жовтня 2008 року.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь