Семінар для представників органів місцевого самоврядування з питань поводження із забороненими до використання непридатними пестицидами

30 вересня 2008 року в рамках Програми Добросусідства Польща-Білорусь-Україна INTERREG IIIA/Тасіс ПКС в приміщенні Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області відбувся семінар для представників органів місцевого самоврядування з питань поводження із забороненими до використання непридатними пестицидами.

 

Участь у семінарі взяли: начальник Держуправління ОНПС Б.Матолич, заступник начальника Держуправління ОНПС В.Макарчук, керівники обласних управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації, охорони родючості грунтів і якості продукції „Облдержродючість”, інспекції захисту рослин, керівники органів місцевого самоврядування та керівники господарств, на території яких наявні склади з непридатними до використання пестицидами,  науковці, підприємці, ЗМІ.

 

Метою проведення семінару є вирішення питання поводження із забороненими до використання пестицидами, а також шляхи їх утилізації.

 

Начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища Б.Матолич розповів про стан поводження з небезпечними відходами в Україні і на Львівщині.

 

Під час семінару  розглядались питання:

  • Пестициди. Види, склад, особливості дії
  • Законодавчі основи та нормативна база з питань поводження з промисловими відходами. Вимоги до поводження з промисловими відходами
  • Вплив пестицидів на здоров’я людини
  • Вплив пестицидів на природне довкілля
  • Сучасні технології утилізації непридатних пестицидів
  • Дискусія

 

За результатами обговорення прийнято рішення:

  1. Регіональна програма заходів з безпечного поводження із забороненими і непридатними до використання пестицидами у Львівській області на 2005-2010 роки не виконується у зв’язку з неналежним фінансуванням з фондів усіх рівнів.

  2. Запропонувати керівникам області звернутися до Мінприроди щодо забезпечення належного фінансування утилізації пестицидів, враховуючи транскордонний характер забруднення і загрозу змиву паводковими водами.

  3. Зобов’язати власників пестицидів, а також керівників місцевих органів влади та самоврядування:

  • забезпечити перезатарення пестицидів та належне їх зберігання до вирішення питання їх утилізації
  • за результатами затарення провести остаточну інвентаризацію.
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь