Розширене засідання Громадської ради при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища

24 вересня 2008 року відбулося розширене засідання Громадської ради при Держуправлінні ОНПС в Львівській області. Участь у роботі засідання взяли: начальник Держуправління ОНПС Б.Матолич, голова Громадської ради при Держуправлінні ОНПС п. П.Грицишин, запрошені представники громадськості, науковці, студенти, ЗМІ.

 

Під час розширеного засідання було представлено щорічний бюлетень „Екологія Львівщини – 2007”. Цей великий загальнодержавний звіт формується на основі інформації, отриманої у природоохоронних структурах, діяльність яких координує держуправління. Зміст бюлетеня „Екологія Львівщини – 2007” включає такі розділи: географічна характеристика Львівської області; забруднення атмосферного повітря; водні ресурси; земельні ресурси; надра; відходи; біоресурси; території та об’єкти, що підлягають особливій охороні; екомережа Львівщини; економічні засади природокористування; управління у галузі охорони довкілля; державний екологічний контроль; екологічна освіта, інформування, громадські організації; міжнародне співробітництво; надзвичайні ситуації, небезпечні природні явища та техногенні аварії; моніторинг природного довкілля Львівщини. Ілюстрований матеріал у бюлетені „Екологія Львівщини – 2007” подано у вигляді графіків, карт та фотографій.

 

Одне із важливих питань, яке розглядалося на засіданні – результати моніторингу природних ресурсів у місці Ожидівської аварії. Під час розгляду цього питання начальник Держуправління ОНПС Б.Матолич представив інформаційний бюлетень про стан природного довкілля у місці техногенної аварії біля ст. Ожидів Львівської залізниці. В інформаційному бюлетені міститься повна інформація про техногенну аварію. Важливим є те, що результатами моніторингу стану природних ресурсів в Буському, Золочівському та Кам’янко–Буському районах протягом 2008 року лабораторіями ОблСЕС, Держекоінспекції, Облдежродючості та Облводгоспу не виявлено перевищень ГДК вмісту фосфору. У ґрунтах сільськогосподарських земель окремих населених пунктів лабораторією «Облдежродючості» зафіксовано середній і високий вміст рухомих фосфатів, що пояснюється високим агрофоном, досягнутим значним внесенням органічних добрив).

 

Окремо було розглянуто питання щодо результатів моніторингу довкілля районів, що постраждали від наслідків паводку 23-27 липня 2008 року.

 

Наприкінці засідання відбулася презентація бази даних моніторингової інформації у Інтернеті. База даних використовується для зберігання, накопичення і аналіз інформації, яка проходить через Держуправління.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь