Розпочав роботу семінару «Переваги природи та екосистемні послуги на природоохоронних територіях»

Сьогодні розпочав роботу І модуль дводенного семінару-тренінгу «Переваги природи та екосистемні послуги на природоохоронних територіях», який організовано ГО «Дунайсько-Карпатська Програма» за підтримки Erasmus+ у співпраці з природним заповідником «Розточчя» та іншими партнерами.

До участі у тренінгу долучилися працівники об’єктів природно-заповідного фонду області, представники природоохоронних громадських організацій та інші.

В рамках заходу учасники навчаться більш ефективно комунікувати про переваги природи, вартість та екосистемні послуги для різних цільових аудиторій та матимуть змогу опублікувати наукові або управлінські матеріали.

Департамент екології та природних ресурсів на заході представляють начальник управління охорони природних ресурсів Андрій Сенюк та начальник відділу біоресурсів та заповідної справи Інеса Шемелинець.

Організатори події зазначають, що екосистемні послуги є ключовими для добробуту людини – екосистеми забезпечують людство, наприклад, водою, продуктами харчування; захищають від стихійних лих, постачають чисте повітря, надають можливості відпочинку на природі і стимулюють культурну і наукову діяльність у різних її проявах; а розуміння екосистемних послуг суттєво змінилося протягом минулих років: їх уже оцінюють комплексно, а не розглядають як невичерпні “безкоштовні дари природи”.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь