Природний заповідник «Розточчя» об’єднує фахівців екологічної сфери: відбулася Міжнародна науково-практична конференція

Природний заповідник «Розточчя» з нагоди 40-річчя від дня створення природоохоронної установи організував Міжнародну науково-практичну конференцію «Природоохоронні території України: сучасні виклики та перспективи розвитку».

 До заходу долучилися природоохоронці з України, Польщі, Німеччини.

 Основними темами, які висвітлювали під час заходу стали: історичні та правові аспекти природоохоронної діяльності; сучасний стан флори та фауни природних екосистем, дослідження рідкісних видів рослин, тварин і оселищ; інформаційні технології в природно-заповідній справі та еколого-освітня діяльність в установах природно-заповідного фонду.

 Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, з нагоди 40 річниці природного заповідника «Розточчя», за вагомий внесок у природоохоронну діяльність, за вагомий науковий та практичний внесок у збереження та відновлення біологічного і ландшафтного різноманіття, розвиток території, об’єктів природно-заповідного фонду України в рамках конференції вручила подяки голови Львівської обласної військової адміністрації представникам ПЗ «Розточчя»:

  • Стрямець Галині Володимирівні (заступник директора ПЗ «Розточчя»);
  • Струсю Юрію Михайловичу (старший науковий співробітник ПЗ «Розточчя»);
  • Лозинському Володимиру Васильовичу (інспектор з охорони ПЗФ Ставчанського ПОНДВ (природоохоронного науково-дослідного відділення)).

Також грамотами департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації нагороджено:

  • Стрямець Наталію Сергіївну (науковий співробітник ПЗ «Розточчя»);
  • Струс Василину Орестівну (науковий співробітник ПЗ «Розточчя»);
  • Лозинського Євгена Івановича (інспектор з охорони ПЗФ Ставчанського ПОНДВ (природоохоронного науково-дослідного відділення));
  • Ференц Наталію Михайлівну (старший науковий співробітник ПЗ «Розточчя»).

Під час конференції також представили до огляду фільм «Зелене життя Розточчя», який покажуть на найбільшому у світі кінофестивалі про сталий розвиток, присвячений Цілям сталого розвитку ООН, що відбудеться у листопад 2024 року в Лондоні. Фільм буде доступний для глядачів з 17 по 26 жовтня 2024 року за посиланням: https://bigsyn.org/

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь