Другий день Lviv Eco Forum 2024: на порядку денному питання управління відходами

Сьогодні в рамках Lviv Eco Forum 2024 проходить другий день заходу, присвячений одній із ключових тем сучасної екології – управлінню відходами. Форум зібрав представників державних структур, міжнародних експертів, екологічних активістів та бізнес-спільно обговорити сучасні підходи управління відходами в Україні, перспективи циркулярної економіки в контексті управління відходами та питання імплементації Закону України «Про управління відходами», а також перейняти досвід колег з інших міст й міжнародних партнерів. 

Серед головних тем дискусій сьогодні :

  • – «Політика управління відходами: виклики для держави та муніципалітетів»;
  • – «Імплементація ЗУ «Про управління відходами»;
  • – WM4U – Реформування сектора управління відходами в Україні – довгострокова шведська програма, фінансована Sida;
  • – «Управління відходами від військових (бойових) дій: досвід НАТО і реалії України;
  • – «Системи очищення фільтратів з полігонів ТПВ»;
  • – «Відходи видобувної  галузі Львівської області: виклики і перспективи переробки та утилізації»;
  • – «Збирання, оброблення та видалення безпечних відходів»;
  • – «Утилізація і знешкодження небезпечних відходів» тощо.

Як зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Ганна Башта, – вирішення проблем відходів є питанням не лише екологічної безпеки, але й економічного розвитку нашої країни. Варто зазначити, що важливим елементом цього процесу є впровадження регіональних планів управління відходами, які дозволять покращити інфраструктуру для збору та переробки відходів, і сприятимуть розширенню можливостей повторного використання матеріалів.

Сподіваємося, що завдяки таким заходам, як Lviv Eco Forum 2024, вдасться залучити ще більше ресурсів до цього процесу та напрацювати реальні рішення, спрямовані на реформування системи управління відходами в Україні та впровадження екологічно безпечних підходів. 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь