Де можна відпочити на природі в межах Львівщини

Розпочалося літо, гарна тепла погода спонукає до відпочинку на природі  і часто постає питання «куди можна поїхати відпочити на вихідні? провести час на природі, але без шкоди для довкілля?»

Для комфортного відпочинку на територіях національних та регіональних природних парків Львівщини, територіях лісогосподарських підприємств облаштовані рекреаційні зони, які містять альтанки, мангали, стоянки для автомобіля, місце для збору сміття, вбиральню, де кожен зможе відпочити, не шкодячи навколишньому природному середовищу.

Для зручності вибору місця відпочинку можна скористатися Дашбордом «Рекреація і природно-заповідний фонд», який розміщено на  Аналітичному порталі Львівщини. Тут є інформація про рекреаційні об’єкти Львівської області (59 рекреаційних об’єктів), де всі охочі можуть ознайомитися з особливостями території рекреаційних зон (географічні координати, місцезнаходження, контакти відповідальних осіб тощо).

 Переходьте за посиланням https://apl.loda.gov.ua/portal/apps/sites/#/site і обирайте своє місце для відпочинку.

«Вибираючи відпочинок на природі не забувайте дотримуватися простих правил поведінки: відпочивайте лише у спеціально відведених зонах відпочинку, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, зберігайте чистоту та, найголовніше – не завдавайте шкоди природі! Свідома поведінка кожного дозволяє зберегти багатство біорізноманіття нашого краю, забезпечити здорове середовище для майбутніх поколінь» – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Оксана Війтик.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь