Продовжено термін поданих суб’єктами господарювання декларацій про провадження господарської діяльності щодо здійснення операцій з оброблення відходів

Уряд ухвалив рішення продовжити термін дії поданих суб’єктами господарювання декларацій про провадження господарської діяльності щодо здійснення операцій з оброблення відходів. Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінет Міністрів України від 31.10.2023 №1137» цей термін продовжено на 4 місяці, тобто до 09.10.2024.

 Підприємства, які подали декларації, можуть працювати за ними ще чотири місяці, але впродовж цього часу необхідно зібрати всі документи та отримати дозвіл на операції з оброблення відходів. 

 Як зазначає Міндовкілля, компанії, які не подали раніше декларації,  і хочуть вести  відповідну діяльність, мають отримати дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів до початку такої діяльності.  Це стосується усіх підприємств,  які  проводять хоч якісь операції з оброблення відходів  (відповідно до свого технологічного циклу). 

 Для того, щоб отримати дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів, необхідно подати заяву до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та додати до неї документи.

 З Порядком видачі, відмови, анулювання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів  можна  ознайомитися за посиланням: http://surl.li/olqbl .

 Нагадаємо, що дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів є безстроковим, крім дозволу на захоронення відходів, який видається на розрахунковий строк експлуатації полігона.

«Це важливий крок, який дасть бізнесу додатковий час для завершення процесу отримання необхідних дозволів на оброблення відходів. Рішення Уряду дозволить підприємствам забезпечити відповідність новим стандартам і продовжити роботу в правовому полі, аби їх діяльність не завдавала шкоди людям та довкіллю. Закликаю всіх відповідально підійти до виконання цих вимог та скористатися наданою можливістю», –  зазначила т. в. о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксана Війтик.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь