Приносьте відпрацьовані лампи, термометри та батарейки в Екобус

У червні 2024 року мобільні пункти збору відпрацьованих ламп, ртутних термометрів та батарейок продовжать роботу в межах Львівської територіальної громади.

 З графіком стоянок Екобуса у перший місяць літа 2024 року, додатковими стоянками в м. Дубляни, с. Лисиничі, с. Зашків, с. Рясне-Руське та переліком стаціонарних пунктів збору відпрацьованих батарейок можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/mRBPo8n

 У ДП «Боднарівка» наголошують, що прийом небезпечних відходів від мешканців громади здійснюється безкоштовно.

Кожен мешканець громади може принести для переробки та утилізації до 10 ламп, 5 термометрів та 10 кг батарейок.

Т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Оксана Війтик зазначає, що мобільні стоянки Екобуса в межах Львівської територіальної громади є гарною ініціативою для покращення екологічної ситуації в регіоні. Ці стоянки дозволяють мешканцям легко та безпечно здавати для переробки та утилізації небезпечні відходи такі як батарейки, лампи та ртутні термометри.

 Нагадуємо, що термометри і лампи потрібно здавати у заводському пакуванні, а якщо такого немає, то потрібно подбати про безпечне пакування – виготовити саморобну картонну (паперову) тару, окремо для кожної лампи або термометра, щоб уникнути можливих пошкоджень.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь