Важливі новини щодо розробки Стратегії адаптації до зміни клімату для Львівської області

Сьогодні відбулася технічна онлайн зустріч з обговорення проєкту Стратегії адаптації до змін клімату для Львівської області.

 Команда Проєкту ЄС APENA 3 спільно з Робочою групою з розробки обласної Стратегії адаптації до зміни клімату та плану заходів з її реалізації, яка створена при департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації провели технічну зустріч, під час якої обговорили  пропозиції та рекомендації напрацьовані фахівцями щодо впровадження заходів протидії кліматичним змінам.

 В процесі зустрічі експерти Проєкту ЄС APENA 3 поділилися досвідом з впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів щодо вразливості соціально-економічних секторів до зміни клімату нашої області. Були озвучені прогнози зміни клімату в майбутньому, і як це може вплинути на різні сектори економіки країни в цілому.

 Оксана Війтик, т. в. о. директора департаменту зазначає, що спільними зусиллями ми зможемо створити стійкий до зміни клімату та екологічно безпечний регіон. Ми прагнемо, щоб Стратегія адаптації до зміни клімату була максимально ефективною та враховувала всі необхідні заходи для зменшення негативного впливу кліматичних змін на нашу область. Прогнозовані кліматичні небезпеки вимагають фінансової підтримки та адаптаційного планування насамперед на місцевому рівні з урахуванням всіх вразливих чинників соціально-економічних секторів регіону: інфраструктури, енергетики, транспорту, соціального сектору, географічного розташування. 

 Важливо, що Стратегія з адаптації до зміни клімату розробляється за кошти міжнародної технічної допомоги, яку вдалося залучити ще до війни. В проєкті беруть участь також ще Миколаївська та Івано-Франківська області.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь