Департамент екології та природних ресурсів підписав меморандум про співпрацю у галузі екоосвітньої роботи з Ведмежим притулком «Домажир»

Сьогодні, в рамках ознайомчого візиту до Ведмежого притулку «Домажир» представників природоохоронних установ області департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації підписав меморандум про співпрацю та взаєморозуміння з Ведмежим притулком «Домажир».

 Підписанти меморандуму домовилися про співпрацю і обмін інформацією, яка пов’язана із збереженням довкілля, екопросвітницькою діяльністю та захистом тварин від жорстокого поводження; реалізацію спільних програм та проєктів для збереження довкілля та підвищення рівня екологічної свідомості населення тощо.

 Також в рамках зустрічі відбувся екоосвітній захід під час якого представники Ведмежого притулку «Домажир» поділилися досвідом та напрацюваннями у просвітницькій сфері з фахівцями з екоосвіти установ природно-заповідного фонду Львівщини провівши тренінг «Екологічна освіта – шлях до зміни свідомості людини».

 Участь у заході взяли представники природного заповідника «Розточчя», національних природних парків «Північне Поділля», «Сколівські Бескиди», «Яворівський», «Королівські Бескиди» та «Бойківщина», регіональних ландшафтних парків «Равське Розточчя», «Надсянський», «Стільське Горбогір’я» та «Верхньодністровські Бескиди», Ботанічного саду НЛТУ України.

 В рамках зустрічі екоосвітянам природоохоронних установ презентовано освітні локації у візит-зоні Ведмежого Притулку «Домажир»; Лісову аудиторію, як модель навчання у природному середовищі; стенди, освітні інсталяції та інтерактивні методи подачі інформації.

 Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів зазначає, що розуміння сучасних підходів в поширенні екологічних знань є одним із важливих підходів до реалізації екологічної політики в країні загалом, а сьогоднішній досвід, якого набули представники природоохоронних установ Львівщини – це ще один крок до якісного поширення знань, бо саме вони налагоджуватимуть співпрацю з місцевим населенням у своїх регіонах, саме вони будуть передавати знання про бережливе ставлення до природи як дорослим, так і дітям в школі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь