Запашний бузок та яскраві рододендрони – чому варто у вихідні відвідати ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка

Якщо ви любите квіти й плануєте провести вихідні у єднанні з природою, милуючись її неповторністю й красою, завітайте у Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка, який знаходиться за адресою: вул. Черемшини, 44, м. Львів.

Зараз на території саду рясно квітують бузки, деревовидні півонії та рододендрони, які є однією з найбільших колекцій в Україні.

Крім цього, завітавши до саду, можна відвідати оранжереї, у якій представлені  унікальні екземпляри рослин, вік яких становить 100 і більше років, а саме: дамара, саговики, фінік канарський, араукарія Бідвіла та багато інших.

Територія саду відкрита для відвідування щовівторка, щосереди, щочетверга та щонеділі з 10:00 до 18:00 год.

Придбати квиток можна при вході на територію ботанічного саду через термінал ПриватБанку. Вхідний квиток коштує 100 грн, пільговий – 70 грн.

Додамо, що право на безкоштовне відвідування саду мають:

  • діти дошкільного віку
  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки
  • військовослужбовці строкової служби 
  • учасники бойових дій, учасники АТО 
  • люди з інвалідністю I та II групи

Оксана Війтик т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації наголошує, що відвідування ботанічного саду на вихідних – це прекрасна можливість насолодитися природою, розслабитися та відновити енергію, оскільки природа завжди чекає на нас зі своєю красою та спокоєм. Нам варто запозичити японське мистецтво спілкування з природою – Ханамі – традицію милування квітами. Вчені вважають, що процес споглядання квітів допомагає знизити стрес та зарядитись позитивною енергією.

Нагадуємо, що Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка є одним з найстаріших садів України та Східної Європи. Він заснований у 1852 році, має тривалу історію та надзвичайно багату колекцію рослин. Сьогодні ботанічний сад – навчальна, науково-дослідна та природоохоронна установа при франковому університеті, яка веде широку просвітницьку діяльність, що спрямована на поширення ботанічних та екологічних знань серед населення.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь