Ні штучним квітам на кладовищах: як вшанувати пам’ять, не зіпсувавши довкілля!

Наближаються поминальні дні і люди масово виходять на кладовища для прибирання. В шану померлим несуть квіти, а хтось і досі обирає штучні вінки та букети.

Пластикові квіти, безсумнівно, практичні у декоруванні просторів, але їх використання також призводить до серйозних негативних наслідків для навколишнього середовища. Після викидання, ці квіти залишаються у природі на десятиліття, а то й на століття, руйнуючи довкілля та шкодячи флорі і фауні.

Штучні квіти не тільки забруднюють довкілля, але й можуть мати шкідливий вплив на екосистему. Вони можуть стати пасткою для різних видів тварин, включаючи птахів і комах, що може призвести до їхньої смерті або травм. Крім того, пластик може руйнувати ґрунт та перешкоджати нормальному росту рослин, що впливає на біорізноманіття в конкретному регіоні.

Щоб зменшити негативний вплив пластикових квітів на довкілля, закликаємо мешканців області звернути увагу на альтернативні варіанти декорування такі як:

  • – багаторічні насадження;
  • – живі квіти та квіти в горщиках;
  • – букети із сухоцвітів;
  • – вінки з хвої;
  • – паперові вироби.

«Останнім часом мешканці області починають відмовлятися від пластику, більше висаджують живі квіти, але ще є багато людей, яким важко відмовитися від звичок, що складалися роками. Варто зрозуміти, що в сучасному світі потрібно бути екологічно свідомим, віддавати перевагу справжньому там, де можна уникнути штучного», – наголосила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик

Бережімо нашу землю! Не забруднюйте довкілля! Не несіть пластик – принесіть з собою живу молитву та живі квіти!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь