Розпочато триденний цикл тренінгів: «СЕО: інструмент сталого розвитку територіальних громад у післявоєнний період»

23 травня у м.Львів розпочався триденний тренінг: «СЕО: інструмент сталого розвитку територіальних громад у післявоєнний період» організований Міжнародною благодійною організацією “Екологія-Право-Людина”.

Метою тренінгу є підвищення обізнаності представників територіальних громад у процедурі СЕО як містобудівної документації, так і СЕО стратегій, планів та програм, особливо у післявоєнний час.

Програма тренінгу включає 3 тематичні блоки, зокрема, під час тренінгу обговорено наступні питання:

  1. правова природа процедури стратегічної екологічної оцінки (СЕО: загальна характеристика, суб’єкти та основні етапи);
  2. участь громадськості в процедурі СЕО містобудівної документації та СЕО планів і програм (важливість участі громадськості, інформування та доступ до інформації, роль органів місцевого самоврядування в забезпеченні ефективної участі громадськості);
  3. типові помилки місцевих рад при проведенні стратегічної екологічної оцінки, підготовці звітів про СЕО.

Начальник відділу оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Назарій Сорока ознайомив учасників з типовими помилками місцевих рад при проведенні стратегічної екологічної оцінки, підготовці звітів про СЕО.

Також зазначимо,  що 19.05.2023 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки» від 03.11.2022 № 2717-IX, яким, зокрема передбачено:

  • надання замовникам документів державного планування повноважень по внесенню звітів про стратегічну екологічну оцінку до Єдиного реєстру;
  • види правопорушень у сфері стратегічної екологічної оцінки та відповідальність за їх вчинення.

Ознайомитися з документом можна за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2717-20#Text

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь