Північне Поділля – територія, яка заворожує красою

Національний природний парк «Північне Поділля» запрошує мешканців та гостей Галичини відвідати Львівщину та відкрити для себе Поділля цієї осінньої пори.

НПП «Північне Поділля» – парк, який створено Указом Президента України від 10.02.2010 № 156 з метою збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів.

В адміністрації установи зазначають, що територія парку знаходиться в межах надзвичайно цікавої області України – Галичини, яка багата на історичні, культурні, археологічні, архітектурні та природні пам’ятки. Туристи можуть поєднувати відвідування замків, монастирів, церков, музеїв з природними окрасами території парку і місцями відпочинку.

Адміністрація парку пропонує різні піші та мандрівки велосипедом, зокрема такі як:

  • піший туристичний маршрут «Триніг».
    Маршрут пролягає територією комплексної пам’ятки природи «Геологічно-ботанічна ділянка під назвою “Триніг”», що біля села Переліски.
    Основні атракції шляху: кам’яні останці химерних форм, які залишилися у спадок від архаїчних часів Сарматського моря 11-7 ст до н.е., джерело «Витяк річки Стир», вид на гору Макітра, закинута каменоломня тощо.
    Протяжність: 7 км.
  • піший краєзнавчо-орнітологічний туристичний маршрут «Пташина слобода».
    Маршрут пролягає територією Підкамінської територіальної громади.
    Основні атракції шляху: музей Мирона Тарнавського в с.Черниця , річка Іква, урочище «Видра», гідрологічний заказник «Пониківський», пониквянські ставки тощо.
    Протяжність: 18 км.
  • екологічно-пізнавальний туристичний маршрут «Маркіянові місця».
    Маршрут пролягає від Маркіянової гори до села Гавареччина.
    Основні атракції маршруту: 25-метровий металевий хрест, що встановлений на честь отця Маркіяна Шашкевича на Білій горі, колишні каменоломні (штольні), криївка-музей воїнів УПА, гаварецька кераміка та майстер-клас з її виготовлення в майстерні митця-гончаря тощо.
    Протяжність: 4,5 км.
  • екологічно-пізнавальний туристичний маршрут «Святогірський».
    Маршрут починається у селі Гавареччина Золочівського району.
    Основними атракціями маршруту є село Гавареччина з його народними промислами, сходова доріжка на Святу Гору, монастир на Святу гору, криївка-музей воїнів УПА, історична криниця, сільська церква та Меморіал борцям за волю України.
    Протяжність: 4 км.
  • велосипедний туристичний маршрут «Плацдармами Першої Світової війни».
    Маршрут пролягає територією Бродівської територіальної громади Золочівського району.
    Основними атракціями маршруту є плацдарм військових фортифікаційних споруд Першої Світової війни в урочищі Рудки (чотири об’єкти), залишки шанців на позиціях австрійських вояків, колишній маєток Прідмуфів – будівля Лагодівського лісництва, залишки бетонних бліндажів та ДОТи, тощо.
    Протяжність: 35 км.
  • велосипедний туристичний маршрут «Шляхом вузькоколійки австрійського періоду».
    Маршрут пролягає територією сіл Смільне і Сидинівка та лісовими масивами Лагодівського, Берлинського і Лешнівського лісництв.
    Основними атракціями маршруту є церква Святителя Миколая в с.Смільне, цегляний овальний міст у насипі вузькоколійки, руїни римокатолицького костелу в с.Сидинівка, скручений багатолітній дуб, лісова годівниця для звірів, оселище бобрів через річку Бовдурка, залишки фортифікаційних споруд Першої Світової війни, заповідне урочище «Піски» тощо.
    Протяжність: 46 км.

Пропоновані парком піші та вело екскурсії – це подорож на природу, яка комбінується з практичними завданнями, які будуть цікаві всім віковим категоріям.

Детальніше про діяльність НПП «Північне Поділля» та інші туристичні заходи можна дізнатися на сторінці установи у соціальних мережах або на офіційній вебсторінці: http://park-podillya.com.ua/.

Щодо організації мандрівок та отримання детальнішої інформації про них прохання звертатися за номером телефону: 066 750 80 64 – Михайло.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь