Протягом періоду з 16.05.2022 до 20.05.2022 видано 2 висновки з оцінки впливу на довкілля

Протягом періоду з 16.05.2022 до 20.05.2022 департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» видано висновки з оцінки впливу на довкілля щодо планової діяльності:

  • 1. ТзОВ «МД-ЕНЕРДЖІ» щодо «Виробництва асфальтобетону, мобільною асфальтобетонною установкою СF 120.3MS-1C» (реєстраційний номер справи в єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля (реєстраційний номер 20214147691).
  • 2. АТ «Укртранснафта» щодо «Реконструкції вузлів запірної арматури МН «Дружба» 1 і 2 черга ділянки «Броди-Держкордон» км 120 (Львівська область, Жидачівський район, Гніздичівська ОТГ)» (реєстраційний номер 202112209149).

З висновками з оцінки впливу на довкілля можна ознайомитись у департаменті екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації за адресою м. Львів, вул. Стрийська, 98, каб. 307.

Зазначаємо, що оцінка впливу на довкілля дає можливість зберегти баланс між збереженням довкілля, інтересами бізнесу за забезпеченням держави стратегічно важливими ресурсами.

Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» було введено в дію 18 грудня 2017 року з метою наближення до європейських стандартів та у зв’язку з міжнародними зобов’язаннями України, які випливають з Конвенції про доступ до інформації, Конвенції про оцінку впливу на довкілля у транскордонному контексті, Протоколу про приєднання України до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Висновок з ОВД – це дозвільний документ, який підприємство має отримати в процесі оцінки впливу на навколишнє середовище. Закон про ОВД фактично змінив фінансову модель планування діяльності. Адже тепер інвестор ще до початку будівництва має провести детальний аналіз впливу на довкілля, оцінити всі альтернативні варіанти, врахувати думку громадськості та отримати відповідні висновки від уповноважених органів. І лише після цього – приступити до планованої діяльності.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь