Питання Стебницького Поліменералу перенесли на наступну сесію

Після перерви депутати Львівської облради не змогли зібратися для розгляду ситуації, яка склалася внаслідок обвалу карстових порід у зоні рудника №2 ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал».

Після сесії відбулася робоча зустріч представників усіх сторін, які беруть участь у вирішенні цього питання. Відбулася гаряча дискусія, в ході якої домовилися, що пропозиції усіх сторін розгляне комісія і підготує проєкт рішення на наступну сесію, яка відбудеться 2 червня 2020 року.

Своєю чергою Департамент екології та природніх ресурсів інформує про проведену роботу Львівської облдержадміністрації з усунення наслідків і недопущення нових провалів у цій зоні.

«На сьогодні головними питаннями є перенесення автомобільної дороги Східниця – Пісочна з небезпечної зони. Друге надзвичайно важливе питання – перенесення водогону Гірне-Дрогобич. Третє – виведення за межі карстових провалів повітряної ЛЕП напругою 35 кВ «Трускавець 91 – Трускавець 7. Ще одне завдання, яке просто необхідно вирішити цього року – це розпочати роботу по проєкту «Реконструкція ПЛ-110кВ Дрогобич-20-Стебник із винесенням за межі території гірничого відводу ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал», – зазначив Руслан Гречаник, директор Департаменту екології та природніх ресурсів Львівської ОДА.

Усі ці питання уже знаходяться в процесі вирішення. Служба автомобільних доріг у Львівській області листом від 19 березня 2020 року звернулась у Державне агентство автомобільних доріг України з проханням виділення коштів для можливості реалізації вищезазначеного проєкту. Зі свого боку Львівська облдержадміністрація листами від 9 квітня 2020 року звернулась в Мінрегіон, Мінекономіки, Мінфін та направила обґрунтовуючі матеріали для виділення коштів з резервного фонду державного бюджету на будівництво автодороги. Окрім того, встановлено бетонні блоки з обох сторін з метою припинення руху автомобільного транспорту на ділянці 1,5 км автомобільної дороги Трускавець – Дрогобич у районі рудника №2.

Департаментом розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства у 2018 році розпочато реалізацію проєкту «Будівництво магістрального водогону Гірне-Дрогобич». На сьогодні готується документації на оголошення тендеру.

Щодо електромережі, ПрАТ «Львівобленерго» завершено роботи з виведення за межі карстових провалів повітряної ЛЕП напругою 35 кВ «Трускавець 91 – Трускавець 7» довжиною 4,5 км.

«Всі заходи, які відносяться до повноважень ЛОДА на сьогодні втілюються в життя. Тепер питання за Фондом державного майна, який має визначити подальшу долю підприємства. Адже забезпечення екологічної рівноваги та зупинки руйнівних процесів у карстових проваллях на території родовища ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал» передбачена умовами договору купівлі-продажу підприємства», – додав Руслан Гречаник.

Облдержадміністрацією скеровано звернення до Кабінету Міністрів України щодо негайного проведення Фондом Державного майна України повного аудиту зобов’язань згідно договору купівлі-продажу частини акцій ДГХП «Стебницький «Полімінерал».

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь