Підготовлено проєкт «Розвиток українсько-польської прикордонної території шляхом популяризації екотуризму та збереження об’єктів природної спадщини передгір’я та гірської частини Бескид»

Завдяки співпраці Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка та Ряшівського університету підготовлено проєкт «Розвиток українсько-польської прикордонної території шляхом популяризації екотуризму та збереження об’єктів природної спадщини передгір’я та гірської частини Бескид», який подано на Конкурс мікропроєктів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.
Передгір’я та гірська частина Бескид мають унікальні природні ландшафти, багаті рідкісними видами флори та фауни, цінними геологічними та гідрологічними пам’ятками природи, але, водночас, ці території відстають в економічному плані. Розвиток екотуризму дає нові можливості різним групам населення, в територіальних громад з`являється можливість розвивати свої традиційні форми економіки, які підтримують місцеву економіку. При цьому, збереження довкілля, унікальних ландшафтів стають економічно вигідними для місцевого населення та важливими для туристів.
Проєктом передбачено розробку екотуристичних маршрутів, організацію екоподорожей територіями, які мало задіяні у цій місцевості, для просування та розвитку екотуризму в регіоні.
Іншими ключовими заходами є широка промоційна кампанія надзвичайно багатої природної спадщини передгір’я та гірської частини Бескид через організацію міжнародних конференцій і семінарів з метою обміну польсько-українським досвідом серед науковців, представників територіальних громад, туристів.
Вболіваємо за успішний результат оцінювання проєкту, оскільки його реалізація беззаперечно сприятиме посиленню транскордонної співпраці в галузі екотуризму, економічному розвитку регіону та популяризації природної спадщини Бескид!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь