На Львівщині спростили видачу та розгляд дозвільної документації

З метою спрощення процедури видачі документів дозвільного характеру та приведення до вимог законодавства, в т. ч. у частині ст. 8 Закону України «Про адміністративні послуги», департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації було створено три робочі групи до складу яких увійшли громадськість та ліцензовані проектні організації.
За результатами роботи робочих груп внесено зміни та погоджено головою облдержадміністрації Технологічні та Інформаційні картки адміністративних послуг, що мають дозвільний характер – дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для об’єктів ІІ та ІІІ груп, дозвіл на спеціальне водокористування (у разі використання води водних об’єктів загальнодержавного значення) та декларація про утворення відходів.

Основними відмінностями нових регламентів є зменшення кількості дозвільних документів, які необхідно подавати для отримання дозволу. Зокрема, для отримання дозволу на спеціальне водокористування, зі списку виключено такі документи: рекомендації спеціалізованих геолого-розвідувальних підприємств, земельну документацію на ділянку де розміщені водозабірні споруди, довідка від органів місцевого самоврядування про перелік абонентів водокористувача із встановленими лімітами, статистична звітність про фактичне використання води, декларація/свідоцтво про введення в експлуатацію новозбудованих/реконструйованих очисних споруд. 

 

Як зазначив директор департаменту О. Балицький – затвердження нових регламентів, які розроблялися за участі громадськості засвідчує про відкритість та прозорість у вирішенні важливих питань. Досвід Львівської області уже став прикладом для інших. Так, у рамках угоди про співпрацю між Дніпропетровською областю, наші напрацюванні будуть надані в Департамент екології Дніпропетровської облдержадміністрації.

 

Учасники зустрічі також обговорили подальшу співпрацю щодо спрощення дозвільної системи, зокрема в частині децентралізації. Так, Департамент екології ініціюватиме внесення змін в чинне законодавство з метою передачі повноважень щодо видачі висновків при отриманні дозволу на спеціальне водокористування від центральних органів влади на обласний рівень. Такі зміни допоможуть скоротити терміни розгляду дозвільних документів та спростити дозвільну процедуру.

 

Ознайомитися з новими регламентами надання адміністративних послуг у сфері спеціального водокористуваня, викидів в атмосферне повітря та розміщення відходів, можна на сайті департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації у розділі «Дозвільна діяльність».

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь