Екологічна інформація за IV кв. 2014 р. про підприємства, які є основними забруднювачами довкілля Львівщини

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації нагадує, що до суб’єктів господарювання, що входять до «Переліку 100 об’єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні» у Львівській області належать: Добротвірська ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля», управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», Львівське комунальне підприємство «Збиранка», Роздільське державне гірничо–хімічне підприємства «Сірка», Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал».

Департамент екології оприлюднює екологічну інформацію за IV кв. 2014 р. про підприємства, які є найбільшими забруднювачами навколишнього природного середовища Львівщини.

 

Згідно з отриманою за результатами діяльності у IV кварталі 2014 року інформацією від підприємств – забруднювачів загалом констатуємо зменшення екологічного тиску на довкілля (порівняно з відповідним періодом 2013 р.) на УМГ «Львівтрансгаз», Добротвірській ТЕС та ЛМКП «Львівводоканал», суттєве збільшення негативного впливу ЛКП «Збиранка» і практично незмінною залишається ситуація на Роздільському ДГХП «Сірка». При цьому слід нагадати, що Львівське комунальне підприємство «Збиранка» і надалі продовжує працювати без дозвільних документів.

 

Впливи підприємств на довкілля у IV кварталі 2014 року:

  • ДП «Львіввугілля»: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин протягом IV кв. 2014 р. збільшилися на 7,9 % (на 0,7 тис. тонн) порівняно з відповідним періодом у 2013 р.  
  • Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин у IV кв. 2014р. зменшилися на 34,4 % (на 3,8 тис. тонн) порівняно з відповідним періодом минулого року.
  • УМГ «Львівтрансгаз»: протягом IV кв. 2014 р. обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин зменшилися на 12,7 % ( на 0,2 тис. тонн) у порівнянні з IV кв. 2013 року.
  • ЛМКП «Львівводоканал»: у IV кв. 2014 р. в порівнянні з IV кв. 2013 р. обсяги скидів у р.Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд м. Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях практично не змінилися. Обсяги скидів у р. Полтва забруднюючих речовин після КОС м.Львова у IV кв. 2014 р. по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях зменшилися відповідно на 1,9 % (на 0,13 тис. т) та 7,1% (на 1,4 тис. т) порівняно з IV кв. 2013 р. Обсяги утворення відходів та їх розміщення у IV кв. 2014 р. збільшилися на 1,2%  (на 0,13 тис. тонн) у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
  • На балансі Роздільського ДГХП «Сірка» станом на 01.01.2015 р. знаходиться понад 3 млн. тонн фосфогіпсів. Також, на промисловій площадці зазначеного вище підприємства розміщений модифікатор типу «МГ» в обсязі 17,195 тис. тонн, виготовлений з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти, завезених з Угорщини ДП «Спецсервіс» МВС України.
  • ЛКП «Збиранка»: протягом IV кв. 2014 р. розміщено понад 88 тис. тонн відходів (за відповідний період 2013 р. – понад 63 тис. тонн). Усі ці відходи розміщуються на сміттєзвалищі протягом 2014 року без наявності відповідних дозволів – фактично, незаконно.
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь