Розпочався Форум «Поводження з відходами в Україні: законодавсто, економіка, технології»

Сьогодні, в м.Києві, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Р. Гречаник бере участь  у Національному форумі «Поводження з відходами в Україні: законодавсто, економіка, технології», організований Всеукраїнською екологічною лігою та Екологічною рециклінговою асоціацією України “Si Group Consolt.Ltd”. Форум триватиме з 22 по 23 листопада 2016 року.

На Форумі присутні представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання для збирання, транспортування, зберігання та перероблення відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища,природоохоронні громадські організації, ЗМІ.

 

Метою Форуму є визначення в Україні проблем та перспектив формування Стратегії поводження з небезпечними відходами, впровадження екологічних ініціатив, сприяння залученню інвестицій та інновацій, реалізація екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій на місцевому рівні, розроблення рекомендацій для комплексного розв’язання муніципальних і регіональних проблем у сфері поводження з відходами, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу, формування нормативно-правової бази у сфері поводження з небезпечними відходами, налагодження та зміцнення міжнародного співробітництва, збереження довкілля, впровадження засад збалансованого розвитку територіальних громад в Україні.

 

У рамках Форуму проводиться тематична виставка «Екологічно безпечні технології», де представлені підприємства, установи та організації, що працюють у сфері поводження з відходами, презентовані зразки товарів, виробів, інформаційні та рекламні матеріали на спеціальних виставкових стендах. Також, відбулася презентація технологій перероблення ртутовмісних ламп.

 

 

Необхідність проведення реформи системи поводження з небезпечними відходами спричинена вкрай незадовільним становищем у цій галузі. У сфері регулювання відсутня системність і єдиний підхід. У поводженні з різними видами небезпечних відходів застосовуються кардинально різні підходи та методи. Розглядаючи систему в цілому, в Україні досі відсутня єдина національна стратегія поводження з небезпечними відходами.

 

У ході панельної дискусії експерти та влада обговорили нагальність вирішення проблеми утилізації небезпечних відходів, мінімізації ризиків для довкілля та здоров’я людей. Оскільки в Україні немає достатньої кількості підприємств з переробки таких відходів, ми маємо залучати провідні міжнародні компанії з високим рівнем довіри до їх роботи в європейських країнах.

 

З проектом резолюції Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавсто, економіка, технології» можна ознайомитися тут.

 

Більше світлин тут.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь