Директори установ природно – заповідного фонду області доповіли про проведену роботу на засіданні

21 листопада 2016 р. директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник взяв участь у засіданні постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради. Засідання відбулося під головуванням голови комісії Андрія Білоуса за участі депутатів, директорів регіональних ландшафтних парків «Надсянський», «Верхньодністровські Бескиди» і «Равське Розточчя».

Під час засідання депутати розглянули низку питань екологічного спрямування. Зокрема, серед питань, винесених на розгляд комісії – звітність директорів спеціальних адміністрацій регіональних ландшафтних парків «Надсянський», «Верхньодністровські Бескиди» і «Равське Розточчя» про проведену роботу.

 

Директори регіональних ландшафтних парків доповіли про виконання природоохоронних заходів. У виступах природоохоронців було наголошено на основних досягненнях у природоохоронній сфері, надано інформацію про проведену роботу стосовно збереження, відтворення та раціонального використання природних ландшафтів, що мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення, про екологічно інформаційно – виховну діяльність, вказано на основні проблеми у функціонуванні регіональних ландшафтних парків.

 

Після обговорення виступів, постійною комісією з питань екології, природних ресурсів та рекреації облради рекомендовано директорам спеціальних адміністрацій регіональних ландшафтних парків покращити роботу у сфері природно – заповідної діяльності, зокрема, в частині залучення коштів з європейських, державних, місцевих, екологіч­них та інших фондів для сталого розвитку території парку. Також, рекомендували департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації напрацювати пропозиції щодо функціонування на Львівщині  єдиного управлінського органу – об’єднаної дирекції комунальних регіональних ландшафтних парків.

 

З презентаційними матеріалами виступів представників екологічної галузі можна ознайомитися тут.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь