Проект створення парку “Королівські Бескиди” перебуває на погоджені у Міністерстві

У Міністерстві екології та природних ресурсів України підготували проект Указу Президента України “Про створення національного природного парку “Королівські Бескиди” в Старосамбірському районі Львівської області, який вже скеровано на погодження у відповідні міністерства та відомства.

Загальна площа нового парку, що буде підпорядкований Міністерству екології та природних ресурсів України, складає 8997 га. Створення парку забезпечить підтримання екологічного балансуу верхів’ї басейну Дністра, зниження негативного антропогенного впливу на довкілля, поліпшення його стану, збереження цінних природних комплексів, червонокнижних видів тварин, рослин та всієї біоти, буде сприяти розвитку туризму на Львівщині.

Старосамбірська районна рада виділила кошти на розробку проекту створення парку, який був підготовлений науковцями Львівського національного університету імені Івана Франка та Національного лісотехнічного університету України на замовлення Старосамбірської районної державної адміністрації.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь