На Львівщині підсумовують перші результати впровадження процедури оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки

Сьогодні, 22 лютого у сесійній залі Львівської обласної ради відбувся семінар з питань реалізації ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» (ОВД) та ЗУ «Про стратегічну екологічну оцінку (СЕО) у Західному регіоні України.

Семінар організований за ініціативи Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака з метою обговорення перших результатів впровадження нової європейської моделі процедури оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки, яка стала обов’язкового для державних програм, генпланів, містобудівних планів, стратегій розвитку областей, державних, місцевих гaлузевих програм.

Під час семінару з вітальним словом виступили голова Львівської обласної держаної адміністрації Олега Синютки, очільник Мінприроди Остап Семерак, які зазначили, що впровадження процедури оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки є великою перемогою екологічної політики в Україні.

Участь у заході також взяли представники центральних та територіальних органів виконавчої влади, які поділилися власним досвідом у реалізації ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» та ЗУ «Про стратегічну екологічну оцінку». Департамент екології та природних ресурсів представив Руслан Гречаник.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь