Не спалювати – запобігати утворенню відходів, повторно використовувати, переробляти

Спалювання відходів призводить до викидів токсичних речовин (діоксинів, фуранів, важких металів), які не контролюються жодною державною установою в Україні. Токсичні речовини забруднюють довкілля, потрапляючи в організм, можуть викликати захворювання органів дихання, серцево–судинної системи, утворення ракових пухлин.

Представництво Європейського Союзу в Україні на початку липня цього року заявило, щополітикавгалузіпереробкивідходіввУкраїніповиннавідповідатиієрархіївідходівЄСтазосереджуватисьназапобіганнітаповторномувикористаннівідходів12.

Важливозапроваджуватисортуваннятаподальшупереробкутакихвідходів,якскло,папір,пластик,метал.Органічнівідходислідзбирати окремо та компостувати. Адже, належне поводження з відходами – це безпечне та чисте довкілля, економія коштів та збереження природних ресурсів. Більше читайтетут3.

Україні варто врахувати найкращі європейські практики – запобігати утворенню відходів, повторно їх використовувати та переробляти.

Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» (ЕПЛ) висловлює щиру подяку нашій партнерській і дружній до довкілля організації –Європейському екологічному бюро(ЕЕВ)4за підготовку роликів з актуальних для України проблем у сфері управління відходами.

ЕЕВстворене у 1974 році та об’єднує фахівців у сфері охорони довкілля з понад 140 провідних організацій та більш як 30 країн Європи. ЕЕВ бере активну участь у підготовці, наданні пропозицій до директив, рішень, що приймаються Європейською Комісією.

Ролики можна переглянути тут:

Спалювання відходів – знищення ресурсів. Використовуй ресурси розумно!

https://www.facebook.com/EuropeanEnvironmentalBureau/videos/1791640854225291/

Порожні смітники – це реальність, яку кожен може створити навколо себе. Не купуй зайвого, не викидай те, що можна використовувати знову і знову!

https://www.facebook.com/EuropeanEnvironmentalBureau/videos/1788619291194114/

Детальніше за посиланням:http://epl.org.ua/announces/ne-spalyuvaty-zapobigaty-utvorennyu-vidhodiv-povtorno-vykorystovuvaty-pereroblyaty/

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь