Ведмежий притулок «Домажир» – офіційно відкрито

Сьогодні, 11 липня офіційно відкрили ведмежий притулок «Домажир». Це унікальний рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів, що має на меті допомагати ведмедям, забираючи їх із готелів, ресторанів, пересувних зоопарків та цирків для реабілітації та відновлення природнього балансу.

Притулок збудований в межах біосферного резервату «Розточчя» і відповідає основним завданням сталого розвитку. Місце вибрано не випадково, адже площа центру становить майже 20 га. Умови утримання тварин максимально наближені до природних і відповідають фізіологічним та поведінковим потребам тварин. На території притулку є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку чотирилапих. Кожен ведмідь має свій особистий вольєр площею мінімум 1 тис квадратних метрів.

Поміж вольєрами збудовані спеціальні туристичні доріжки, тож всі охочі мають змогу поспостерігати за тим, як живуть бурі ведмеді у живій природі.

Участь у відкритті взяли голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, президент Міжнародного благодійного фонду FOUR PAWS («Чотири лапи») Гельмут Дунглер, керівник проекту з будівництва Ведмежого притулку «Домажир» Ігор Николин, директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник, директор Центру екологічного консалтингу, експерт Європейського Банку Реконструкції та Розвитку Оксана Демків, начальник Управління охорони біорізноманіття та біобезпеки Міністерства екології та природних ресурсів України Ганна Богданович, голова Домажирської сільської ради Ігор Стойко, екологи, волонтери та місцева громада.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь