До уваги студентів: стартував конкурс студентських есе від міжнародного проєкту LIFE Mercury-FREE

Національний університет «Львівська політехніка» у рамках Марафону «Місто без ртуті» міжнародного проєкту LIFE Mercury-FREE «Complex Awareness Raising and Behaviour Change for the Mercury-Free City Environment» запрошує студентів до участі в конкурсі есе, присвяченому проблемі забруднення ртуттю та важливості екологічної освіти.

Як зазначають організатори, метою конкурсу є привернення уваги до небезпеки ртуті, яка надходить від неправильно утилізованих ртутьвмісних товарів у побуті

Учасники конкурсу у своїх есе повинні висвітлити проблеми забруднення навколишнього середовища ртуттю, що походить із недооцінених джерел, пов’язаних із використанням ртутьвмісних товарів у повсякденному житті.

Т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Оксана Війтик зауважує, що в місті Львів функціонує сучасний завод ДП «Боднарівка», який спеціалізується на повній переробці відходів, що містять ртуть. Це підприємство відіграє важливу роль у збереженні навколишнього середовища, оскільки ртуть є небезпечною речовиною, що може завдати серйозної шкоди здоров’ю людей та екосистемі. Тому департамент екології та природних ресурсів активно підтримує реалізацію проєкту LIFE MERCURY-FREE та запрошує студентів взяти участь у конкурсі по написанню есе, що зі свого боку  допоможе внести свій вклад у підвищення рівня обізнаності суспільства щодо небезпек пов’язаних із ртуттю.

Із запропонованими темами для есе можна ознайомитися за посиланням: http://surl.li/qrhazt .

Надсилати есе потрібно до 17.11.2024 на електронну адресу: lifemercuryfree@lpnu.ua, а у темі листа обов’язково вказати  контактні дані: ПІБ, курс, інститут (факультет), університет.

Автори найкращих есе отримають дипломи та призи. Найкращі роботи буде опубліковано на сайті проєкту та в партнерських медіа.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь